Λωρίδα της Γάζας:Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 640.000 παιδιών της Λωρίδας της Γάζας κατά της πολιομυελίτιδας

Οι εχθροπραξίες θα σταματούν για τουλάχιστον 8 ώρες για τρεις ημέρες – Ο ΠΟΫ ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως οι παύσεις θα πρέπει να παραταθούν 

Τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας 640.000 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν τα Ηνωμένα Έθνη σε συνεργασία με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές.

Για να γίνουν οι εμβολιασμοί υπήρξε συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς για σύντομες παύσεις των εχθροπραξιών.

Η εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα σε περιοχές της κεντρικής Γάζας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί σε άλλες περιοχές.

Οι εχθροπραξίες θα σταματούν για τουλάχιστον οκτώ ώρες για τρεις συναπτές ημέρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι οι παύσεις πιθανόν να χρειαστεί να παραταθούν και για μια τέταρτη ημέρα και ο πρώτος γύρος των εμβολιασμών θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Στις 23 Αυγούστου ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένα βρέφος παρέλυσε αφού προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα. Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και 25 χρόνια.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει διανείμει περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου nOPV2. Η δεύτερη δόση του εμβολίου πρέπει να χορηγείται τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη. Αξιωματούχοι του ΠΟΥ λένε ότι τουλάχιστον το 90% των παιδιών θα πρέπει να λάβει δύο δόσεις του εμβολίου για να επιτύχει η εκστρατεία, αλλά αυτό αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τον Οργανισμό καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της Γάζας έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.



Ειδήσεις σήμερα:

Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά

Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στην Πυροσβεστική για το ελικόπτερο που πετούσε προληπτικά πάνω από την Αθήνα - «Η ησυχία είναι πολύτιμη»


Οι έξι όμηροι της Χαμάς δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά από μήνες βασανιστηρίων, λένε οι οικογένειες των αιχμαλώτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr