Ρωσία: Αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα ως απάντηση στις δυτικές ενέργειες στην Ουκρανία

Ρωσία: Αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα ως απάντηση στις δυτικές ενέργειες στην Ουκρανία

«Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και είναι σαφής η πρόθεση για αλλαγές» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών 

putin12
Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, χωρίς να διευκρινίζει το περιεχόμενο των αλλαγών.

Το ισχύον πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας καθορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020. Σύμφωνα με αυτό, η χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά από κάποιον εχθρό ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης, η οποία απειλεί την ύπαρξη του κράτους.

Η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της, έχει πει και στο παρελθόν ότι εξετάζει να προβεί σε αλλαγές.

Η δήλωση του Ριαμπκόφ είναι η πιο σαφής ότι η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσει στον σχεδιασμό της.

Κλείσιμο
«Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και είναι σαφής η πρόθεση για αλλαγές», είπε ο υφυπουργός σύμφωνα με το TASS και πρόσθεσε ότι η απόφαση «συνδέεται με την πορεία κλιμάκωσης των δυτικών εχθρών μας» σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.



Ειδήσεις σήμερα:

Έκθεση της ΕΛΑΣ: Το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2022 ήταν Ρομά

Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στην Πυροσβεστική για το ελικόπτερο που πετούσε προληπτικά πάνω από την Αθήνα - «Η ησυχία είναι πολύτιμη»


Οι έξι όμηροι της Χαμάς δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά από μήνες βασανιστηρίων, λένε οι οικογένειες των αιχμαλώτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης