Γερμανία: Εκτός Βουλής κινδυνεύει να μείνει ο επικεφαλής της AfD στην Θουριγγία

Γερμανία: Εκτός Βουλής κινδυνεύει να μείνει ο επικεφαλής της AfD στην Θουριγγία

Ο Μπιερν Χέκε δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με την απευθείας εντολή και κινδυνεύει να μείνει εκτός τοπικού κοινοβουλίου

bjorn_hoecke
Ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στην Θουριγγία Μπιερν Χέκε δεν κατάφερε να εκλεγεί στο τοπικό κοινοβούλιο με απευθείας εντολή, καθώς στην εκλογική του περιφέρεια επικράτησε ο υποψήφιος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κρίστιαν Τίσνερ.

Ο Χέκε έλαβε το 38,9% των ψήφων και ο αντίπαλός του το 43% και, σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα, εάν η AfD εκλέξει τελικά πολλούς βουλευτές με απευθείας εντολή, δεν θα μπορεί πλέον να εκλέξει βουλευτές από την λίστα του κόμματος, στην οποία είναι επικεφαλής ο Χέκε.

Σε αυτή την περίπτωση, θα μείνει εκτός κοινοβουλίου και πιθανότατα θα χάσει και την θέση του αρχηγού της τοπικής οργάνωσης, η οποία υπό την ηγεσία του έχει χαρακτηριστεί επισήμως «εξακριβωμένα ακροδεξιά εξτρεμιστική». Ο ίδιος μάλιστα έχει χαρακτηριστεί «φασίστας» με δύο δικαστικές αποφάσεις, για την εσκεμμένη χρήση ναζιστικών εκφράσεων σε δημόσιες εμφανίσεις του και αντιμετωπίζει εσωκομματική κριτική για το ιδιαίτερα σκληρό ύφος του.

Υπενθυμόζεται ότι η AfD ήταν πρώτο κόμμα, με χαρακτηριστική άνεση, στο κρατίδιο της Θουριγγίας, όπως έδειξαν τα exit poll.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Στο λιμάνι της Σούδας η θαλαμηγός του θρύλου του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μαράια - Οι VIP καλεσμένοι και τα πάρτι

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Σειρά «μαύρης προπαγάνδας» το Famagusta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης