Ισραήλ: Έφεδρος συνελήφθη γιατί αποπειράθηκε να πυροβολήσει Παλαιστίνιο

Οι Παλαιστίνιοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι ισραηλινοί Άραβες καταγγέλλουν ραγδαία άνοδο των επεισοδίων ρατσισμού σε βάρος τους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έφεδρο ο οποίος «αποπειράθηκε να πυροβολήσει» Παλαιστίνιο στην Ιερουσαλήμ, αναγγέλλοντας πως θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Ο ύποπτος, κάτοικος Ιερουσαλήμ, 34 ετών, έφεδρος στρατιώτης», βγήκε «από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής με το υπηρεσιακό του όπλο» και «αναζήτησε θύμα αραβικής καταγωγής», σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

«Ανάγκασε το θύμα του να καθίσει σε παγκάκι» σε πάρκο και «τον ανέκρινε έχοντας την κάνη του όπλου του πάνω στο σώμα του», συνέχισε η αστυνομία. Κατόπιν, τον «σημάδεψε και αποπειράθηκε να τον πυροβολήσει, αλλά το θύμα μπόρεσε να ξεφύγει χωρίς να τραυματιστεί».

Σχηματίζεται δικογραφία και «θα του απαγγελθούν κατηγορίες τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε η αστυνομία.

Οι Παλαιστίνιοι της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και οι ισραηλινοί Άραβες, που αποτελούν το ένα πέμπτο των κατοίκων του Ισραήλ, καταγγέλλουν ραγδαία άνοδο των επεισοδίων ρατσισμού σε βάρος τους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Ιούνιο, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με ομάδα ισραηλινών στρατιωτών με πολιτικά, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας άνοιξε πυρ.

Η ομάδα τεσσάρων ανδρών, που ήταν οπλισμένοι, αποτελείτο από ισραηλινό στρατιώτη, δυο εφέδρους (και οι τρεις φορούσαν πολιτικά και ήταν εκτός υπηρεσίας), καθώς και πολίτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών: Σειρά «μαύρης προπαγάνδας» το Famagusta

Ιταλία: 17χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τους γονείς και τον αδερφό του

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μαράια - Οι VIP καλεσμένοι και τα πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr