Νέο συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα, βορειοδυτικά της Σαλίφ της Υεμένης

Διενεργείται έρευνα για το περιστατικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO

Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως έλαβε πληροφορίες για περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

H ανακοίνωση αναφέρει πως το συμβάν εντοπίζεται 70 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σαλίφ της Υεμένης, προσθέτοντας πως οι αρχές διενεργούν έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου Sοunion, που συνεχίζει να πλέει φλεγόμενο στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως μετέδωσε το Reuters, κι ενώ ήδη στην περιοχή που έχει αγκυροβολήσει διαπιστώνεται θαλάσσια ρύπανση, σύμφωνα με όσα δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες.

Το Sounion χτυπήθηκε επανειλημμένα σε επίθεση των Χούθι στις 21 Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι Yεμενίτες αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν πλήγματα με drone και πυραύλους.




Ειδήσεις σήμερα:

Χέρι, χέρι στην κορυφή Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ - Επιστροφή στις νίκες για ΑΕΚ, γκέλα για Παναθηναϊκό - Δείτε τα 22 γκολ

Παραλύει το Ισραήλ από την απεργία μετά τους έξι νεκρούς ομήρους – Χιλιάδες στον δρόμο ζητούν από τον Νετανιάχου συμφωνία

Φωτογραφίες και βίντεο από τον γάμο του Αντετοκούνμπο και της αγαπημένης του Μαράια - Οι VIP καλεσμένοι και τα πάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr