Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Την απόφαση του εργατικού δικαστηρίου ότι η σημερινή απεργία πρέπει να λήξει, χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ

apergias-israel-mak4
Την λήξη της γενικής απεργίας περί τις 14:30 αποφάσισε το Δικαστήριο που ασχολείται με εργατικά ζητήματα στο Ισραήλ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι οι διοργανωτές σχεδίαζαν να συνεχίσουν μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα.

Την απόφαση του εργατικού δικαστηρίου ότι η σημερινή απεργία πρέπει να λήξει, χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς. Σε ανάρτησή του στο Χ, αναφέρει ότι το δικαστήριο συμφώνησε μαζί του ότι η απεργία ήταν «πολιτική και παράνομη». Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Σμότριτς ήταν υπεύθυνος για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της δράσης στο δικαστήριο.

Παρά τη δράση, προσθέτει, οι εργαζόμενοι προσήλθαν σήμερα «μαζικά» στη δουλειά τους, ενώ όσοι απεργούσαν προσπαθούσαν να «βλάψουν» την ισραηλινή οικονομία.

Οι υπηρεσίες των δήμων σε πολλές ισραηλινές περιοχές υπολειτουργούσαν σήμερα μετά την μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στη χώρα με στόχο να ασκηθεί πίεση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συνάψει συμφωνία που θα προβλέπει την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου του Ισραήλ, του Histadrut, το οποίο εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα, έκανε χθες, Κυριακή, έκκληση για απεργία μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων έξι Ισραηλινών ομήρων μέσα σε μια σήραγγα στη νότια Γάζα.

Κλείσιμο


Οι όμηροι έπεσαν νεκροί από σφαίρες 48 με 72 ώρες προτού βρεθούν τα πτώματά τους από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας και η είδηση προκάλεσε σοκ στην ισραηλινή κοινωνία βγάζοντας χθες τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς προσέφυγε στο Εργατικό Δικαστήριο της χώρας σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την πραγματοποίηση της απεργίας, ωστόσο πολλοί τομείς συμμετέχουν στην απεργία, την οποία στήριξαν πολλές εργοδοτικές οργανώσεις, περιλαμβανομένων του κατασκευαστικού κλάδου και του τομέα της υψηλής τεχνολογίας.



Στο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ και αυτό με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, το Μπεν Γκουριόν, ανεστάλησαν ορισμένες υπηρεσίες, παρότι οι εισερχόμενες πτήσεις προσγειώνονται. Ωστόσο τα δρομολόγια λεωφορείων και κάποιων σιδηροδρόμων σε πολλές περιοχές είτε ακυρώθηκαν είτε πραγματοποιήθηκαν μερικώς.

Οι εργάτες στο βασικό εμπορικό λιμάνι της Χάιφα επίσης απήργησαν. Τα νοσοκομεία λειτούργησαν μερικώς, ενώ οι τράπεζες απήργησαν, αλλά πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ήταν ανοιχτές.



Παρ' όλα αυτά, πολλοί εργοδότες επέτρεψαν στο προσωπικό τους να συμμετάσχει στην απεργία και ως εκ τούτου πολλές υπηρεσίες επηρεάστηκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Αύριο η κηδεία των δυο 20χρονων που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς

Οικογενειακή τραγωδία στη Βρετανία - Νεκροί μέσα σε σπίτι βρέθηκαν πατέρας και οι τρεις μικροί γιοι του, το σενάριο που εξετάζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης