Ιταλία: Στο 29,1% το κόμμα της Μελόνι στην πρόθεση ψήφου, στο 24% το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Ιταλία: Στο 29,1% το κόμμα της Μελόνι στην πρόθεση ψήφου, στο 24% το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με ποσοστό 43%

meloni
Το κόμμα Εθνική Συμμαχία της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι «πείθει» το 29,1% του στατιστικού δείγματος, ενώ η μεγαλύτερη δύναμη της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα, βρίσκεται στο 24%, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Dire-Technè σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση της Μελόνι, την Φόρτσα Ιτάλια, που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επέλεξε το 10,8% των ερωτηθέντων και τη Λέγκα το 8,3%.

Όσο για τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τα Πέντε Αστέρια εξασφαλίζουν την στήριξη του 10,8% των ερωτηθέντων, η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων του 6,2%, το κεντρώο κόμμα Δράση (Azione) του 2,8%, και η μετριοπαθής δύναμη Zωντανή Ιταλία, του 2%.

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τέλος, στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με ποσοστό 43%. Ακολουθούν ο υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι με ποσοστό 36,7%, η γραμματέας των «Δημοκρατικών» Ελι Σλάιν με 31,2% και ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των «πεντάστερων» Τζουζέπε Κόντε με 30,1%.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Φαρκαδόνα: 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη Μαράια, τη μητέρα του και τον Σπανούλη σε νέες φωτογραφίες από το γαμήλιο πάρτι


«Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς» κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τη μητέρα της στο Μάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης