ΗΠΑ: Λύθηκε το μυστήριο του Pinnacle Man μετά από 50 χρόνια - Είχε βρεθεί παγωμένος σε σπηλιά αλλά δεν ήξεραν ποιος είναι

ΗΠΑ: Λύθηκε το μυστήριο του Pinnacle Man μετά από 50 χρόνια - Είχε βρεθεί παγωμένος σε σπηλιά αλλά δεν ήξεραν ποιος είναι

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου 1977, όταν δύο πεζοπόροι εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα μέσα σε μια σπηλιά στο Pinnacle, στην ανατολική Πενσυλβάνια, περίπου 75 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας

andras-ipa-mak2
Ένας άνδρας που βρέθηκε παγωμένος σε μια σπηλιά της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το 1977 ταυτοποιήθηκε, δίνοντας τέλος σε ένα μυστήριο 50 -σχεδόν- χρόνων.

Ο λόγος για τον Νίκολας Πολ Γκραμπ έναν 27χρονο από το Fort Washington ο οποίος βρέθηκε παγωμένος σε μια σπηλιά κάτω από το Pinnacle, έναν δημοφιλή προορισμό κατά μήκος του Appalachian Trail. Η ταυτοποίηση αυτή φέρνει ανακούφιση στην οικογένειά του, η οποία επί 47 χρόνια δεν ήξερε τι απέγινε ο άνθρωπός τους, αν και παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου 1977, όταν δύο πεζοπόροι εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα μέσα σε μια σπηλιά στο Pinnacle, στην ανατολική Πενσυλβάνια, περίπου 75 μίλια βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας. Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας 25 έως 35 ετών, με μπλε μάτια και κόκκινα σγουρά μαλλιά. Αν και δεν υπήρχαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, η αιτία θανάτου κρίθηκε ως αυτοκτονία από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο άγνωστος άνδρας, όπως αναφέρουν οι New York Times, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε από κανέναν, ετάφη σε ένα κοιμητήριο ανώνυμων νεκρών. Κατά τη διάρκεια των ετών, τα αρχικά δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν ληφθεί κατά τη νεκροψία χάθηκαν, και τα αντίγραφα που υπήρχαν ήταν κακής ποιότητας και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αναγνώριση.

Κλείσιμο
Η ταυτοποίηση του άνδρα ως Νίκολας Πολ Γκραμπ έγινε δυνατή έπειτα από μια πολυετή διαδικασία, που περιλάμβανε εξαγωγή DNA και έρευνες σε αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το 2009, το γραφείο ιατροδικαστή της κομητείας Berks άρχισε να ασχολείται με την υπόθεση του "Άνθρωπου του Pinnacle". Παρά τις προσπάθειες σύγκρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων και των οδοντιατρικών αρχείων με εκείνα άλλων αγνοουμένων, δεν υπήρξε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Το 2019, το σώμα του Γκραμπ εξήχθη για εξαγωγή DNA, αλλά δύο προσπάθειες ανάλυσης των δειγμάτων απέβησαν άκαρπες. Η μεγάλη πρόοδος σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2023, όταν ένας αστυνομικός της Πολιτείας της Πενσυλβάνια, ο Ίαν Κεκ, εντόπισε τα αρχικά δακτυλικά αποτυπώματα από το 1977, τα οποία θεωρούνταν χαμένα. Αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα εστάλησαν στο FBI, όπου αναλύθηκαν και ταυτοποιήθηκαν μέσα σε 53 λεπτά, επιβεβαιώνοντας ότι ανήκαν στον Νίκολας Πολ Γκραμπ.

Οι αρχές εντόπισαν έναν συγγενή του Γκραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητά του και παρείχε τα απαραίτητα έγγραφα. Η οικογένειά του σχεδιάζει τώρα να θάψει τα λείψανά του σε οικογενειακό τάφο.

Η ζωή του Νίκολας Γκραμπ είχε διαμορφωθεί από την υπηρεσία του στην Εθνική Φρουρά της Πενσυλβάνιας στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και τη διαμονή του στο Κολοράντο. Ένα περιστατικό με την αστυνομία το 1975 είχε οδηγήσει στη λήψη των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, τα οποία και καταχωρήθηκαν στο Σύστημα Αυτοματοποιημένης Ταυτοποίησης Δακτυλικών Αποτυπωμάτων.

Παρότι η ταυτοποίηση του Γκραμπ έλυσε ένα μέρος του μυστηρίου, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του. Ο Γκραμπ βρέθηκε να φοράει ελαφριά ρούχα και να έχει κάνει προσπάθεια να ανάψει φωτιά, χωρίς όμως να είναι εξοπλισμένος για τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Δεν υπήρχαν τρόφιμα ή εξοπλισμός κατασκήνωσης στον χώρο, γεγονός που αφήνει το ενδεχόμενο του τι πραγματικά συνέβη ανοιχτό.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, ελπίζοντας να διαλευκάνει τις τελευταίες ώρες της ζωής του Γκραμπ και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που παραμένουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Εβελίνα Παπούλια: Διέλυσα οικονομικά τον πατέρα μου

Πάτρα: «Με χτύπησε και με έριξε στους κάδους», δηλώνει o διανομέας που δέχτηκε επίθεση από οδηγό αυτοκινήτου

Κωνσταντίνος Βασάλος: Oι διακοπές με τη νέα του σύντροφο στη Μύκονο - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης