Γερμανία: Η μεταναστευτική κρίση είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα, λέει ο αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων

Ο αρχηγός Κρίστιαν Λίντνερ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση

Στην πολιτική για το μεταναστευτικό επέρριψε την ευθύνη για τα καταστροφικά ποσοστά των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) στις χθεσινές εκλογές στη Θουριγγία και στη Σαξονία ο αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) και υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Ο κόσμος μπούχτισε πια. Θέλει να δει μια λύση (…) Και αν δεν τη δώσουν τα κόμματα του δημοκρατικού κέντρου, θα αναζητήσει κυριολεκτικά μια εναλλακτική», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, το κόμμα του οποίου έλαβε 0,9% στη Θουριγγία και 1,1% στη Σαξονία.

Ο αρχηγός του FDP τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση - «διαφορετικά, οι πολίτες θα αναζητήσουν διαφορετικό σύστημα» και περιέγραψε το «σαφές μήνυμα» των εκλογών: «Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί με το γεγονός ότι αυτό το κράτος μπορεί να έχει χάσει τον έλεγχο της μετανάστευσης και του ασύλου στη Γερμανία. Δεν μπορώ πλέον να ακούω κάποιους να λένε ότι πρέπει να το εξηγήσουμε αυτό στους πολίτες ακόμα καλύτερα και ότι πρέπει επίσης να το επικοινωνήσουμε καλύτερα…», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντνερ, με το βλέμμα κυρίως στην αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν και στις σημερινές δηλώσεις της.

«Για μένα αυτό είναι και μια μορφή πατερναλισμού», σημείωσε ο κ. Λίντνερ. «Η μεταναστευτική κρίση είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη Γερμανία και ο κόσμος βαρέθηκε πια να ακούει ποιος έφταιγε στο παρελθόν ή ότι ήταν βαριά η κληρονομιά της Μέρκελ ή ότι τα κρατίδια δεν έχουν δυνατότητα να επιβληθούν», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr