Τζο Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς

Στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν και η Χάρις πρόκειται να συναντηθούν με τους διαπραγματευτές των ΗΠΑ που χειρίζονται τις λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς

Δεν κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,  κατά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο με το προεδρικό ελικόπτερο

Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι μια τελική συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς είναι πολύ κοντά, ωστόσο, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του πρακτορείου για το αν ο Νετανιάχου κάνει αρκετά για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος «άδειασε» τον πρωθυπουργό του Ισραήλ με τη λακωνική απάντηση «Όχι». 



Στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν πρόκειται να συναντηθεί με τους διαπραγματευτές των ΗΠΑ που χειρίζονται τις λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς, ενώ στην συνάντηση θα βρίσκεται και η αντιπρόεδρος του κόμματος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Υπενθυμίζεται πως, όπως, μεταδίδει η Washington Post, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, σε συνεργασία με την Αίγυπτο και το Κατάρ, εργάζονται εντατικά για την οριστικοποίηση μιας τελικής πρότασης «take it or leave it», που πρόκειται να παρουσιαστεί στις εμπλεκόμενες πλευρές τις επόμενες εβδομάδες.

Βίντεο της Χαμάς με τους δολοφονημένους ομήρους

Νωρίτερα σήμερα η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με τους έξι ομήρους που δολοφονήθηκαν, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Telegram, οι όμηροι επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, μιλώντας σε μία κάμερα. Το βίντεο κόβεται και η Χαμάς προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα», πριν δολοφονηθούν.



Το βίντεο τελειώνει με την απειλή ότι το μήνυμα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλο η τεχνολογία κι άλλο τα κινητά στα σχολεία

Το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε τη λήξη της γενικής απεργίας - Παραμένουν στους δρόμους οι διαδηλωτές

Τρίκαλα: Στέγνωσαν οι καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr