Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η επιχείρηση στο Κουρσκ εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιό μας

Ο Ζελένσκι θεωρεί πως η πίεση που ασκούν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ μπορεί να μειώσει τη ρωσική επιθετικότητα σε περιοχές του Ντονμπάς

Η επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο και η ομάδα που βρίσκεται εκεί, εκπληρώνει τα καθήκοντά της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια ταξιδιού εργασίας στη Ζαπορίζια.

«Η επιχείρηση στο Κουρσκ εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο. Όσον αφορά τις δυσκολίες στις κατευθύνσεις Ποκρόφσκι και Τορέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, πιστεύουμε ότι η επιχείρηση στο Κουρσκ μπορεί να επηρεάσει και την κατάσταση εκεί. Μπορεί να υπάρξει μείωση της επιδείνωσης λόγω της μείωσης του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι πιο μαχητικές ρωσικές ταξιαρχίες ήταν πάντα συγκεντρωμένες σε αυτή την κατεύθυνση. «Αυτός ήταν πάντα ο κύριος στόχος - το Ντονμπάς, η πλήρης κατοχή του Ντονμπάς. Δεν υπάρχουν ρωσικές προωθήσεις εκεί για δύο ημέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω», ανέφερε ο Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε στη Ζαπορίζια μαζί με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Ντικ Σόοφ.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Φαρκαδόνα: 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη Μαράια, τη μητέρα του και τον Σπανούλη σε νέες φωτογραφίες από το γαμήλιο πάρτι


«Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς» κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τη μητέρα της στο Μάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr