Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότερα όπλα και την άδεια να τα χρησιμοποιεί για πλήγματα επί ρωσικού εδάφους ζητά από τη Δύση ο Ζελένσκι

Προηγουμένως, εκτίμησε ότι η εισβολή στο Κουρσκ προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο

Κάλεσμα στους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας να επιτρέψουν να χρησιμοποιούνται τα όπλα τους για πλήγματα σε βάθος εντός της Ρωσίας, αλλά και να διαθέσουν στο Κίεβο περισσότερα από τα ίδια όπλα, απηύθυνε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Και αυτό, καθώς η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους εταίρους της να της επιτρέψουν να πλήττει με δυτικά όπλα στόχους σε βάθος στο εχθρικό έδαφος ως απάντηση στις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, άλλες υποδομές και πολυκατοικίες.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Ντικ Σχοφ στη Ζαπορίζια, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι οι σύμμαχοι πρέπει να διασφαλίσουν τις παραδόσεις όπλων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τέτοιου είδους πλήγματα. «Δεν πήραμε όλα όσα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε» σχολίασε σχετικά. Είπε ακόμη ότι συζήτησε με τον Σχοφ την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας. Ανέφερε, δε, ότι υπάρχουν «κάποιες ιδέες» σχετικά με το πώς θα αυξηθεί ο στόλος των αεροσκαφών F-16 που έχουν δωρίσει οι σύμμαχοι, ένα από τα οποία συνετρίβη στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

«Θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε αντιαεροπορικό εξοπλισμό και F-16 και χρηματοδότηση για πυρομαχικά» είπε από την πλευρά του ο Σχοφ, προσθέτοντας ότι η Ολλανδία θα διαθέσει στην Ουκρανία περίπου 200 εκατ. ευρώ για την επισκευή των ενεργειακών υποδομών και για ανθρωπιστική βοήθεια.

Αξιζει να σημειωθεί πως ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίασε επίσης την κατάσταση στις γραμμές του μετώπου, λέγοντας ότι η εισβολή της Ουκρανίας στη δυτική περιφέρεια του Κουρσκ εντός της Ρωσίας προχωρά, «σύμφωνα με το σχέδιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία - Politico: Πέντε συμπεράσματα για τις εκλογές και τη μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς του AfD

Θεσσαλονίκη: Εργολάβος ο 61χρονος που βρέθηκε σε φρεάτιο ανελκυστήρα - Κάλεσε ο ίδιος στην Άμεση Δράση

Χαμάς: Έδειξε απόσπασμα βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους και απειλεί να δημοσιεύσει το τελευταίο τους μήνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr