Ισραήλ: «Αφήστε την άνεση των σπιτιών σας» - Νέο κάλεσμα για το μαζικό συλλαλητήριο παρά την απόφαση του δικαστηρίου για τις διαδηλώσεις

Ισραήλ: «Αφήστε την άνεση των σπιτιών σας» - Νέο κάλεσμα για το μαζικό συλλαλητήριο παρά την απόφαση του δικαστηρίου για τις διαδηλώσεις

Το Εργατικό Δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να λήξει η γενική απεργία - Σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ και Καισάρεια οι διαδηλώσεις

omiri
Ισραηλινό εργατοδικείο διέταξε να σταματήσει αμέσως η απεργία που ξεκίνησε το πρωί με σκοπό να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Αφού ακούσαμε τις απόψεις των πλευρών και διαβάσαμε τα έγγραφα που κατατέθηκαν, εκδίδουμε εθνική διαταγή απαγορεύοντας την απεργία που έχει ξεκινήσει, διευκρινίζοντας πως η απεργία πρέπει να σταματήσει σήμερα στις 14:30» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε το εργατοδικείο του Τελ Αβίβ στην απόφασή του αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

General strike in Israel begins | BBC News


Κλείσιμο
Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως «ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία», διευκρινίζοντας πως δεν βρήκε «κανένα οικονομικό επιχείρημα» στις εξηγήσεις της ισχυρού κεντρικού συνδικάτου Χισταντρούτ για να δικαιολογήσει την απεργία.

Το κείμενο υπενθυμίζει τις δηλώσεις του επικεφαλής του Χισταντρούτ, Άρνον Μπαρ-Νταβίντ, ο οποίος είπε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ τα παιδιά μας δολοφονούνται στις σήραγγες της Γάζας».

Ο Ισραηλινός γενικός εισαγγελέας, με αίτημα του (ακροδεξιού) υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, είχε προσφύγει στο εργατοδικείο, υποστηρίζοντας πως το κίνητρο της απεργίας ήταν πολιτικής τάξης και δεν αφορούσε μια εργασιακή διαφορά.

More than 300,000 protesters join demonstration in Tel Aviv to call for ceasefire


Εν τω μεταξύ, το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων ενθαρρύνει το κοινό να συνεχίσει τις διαδηλώσεις παρά την απόφαση. «Δεν πρόκειται για απεργία, αλλά για τη διάσωση των 101 ομήρων, που εγκατέλειψε ο Νετανιάχου με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη», λέει το φόρουμ.

Μάλιστα, σε ανάρτησή τους στις 14:20 η σελίδα Bring Them Home Now έκανε ανάρτηση καλώντας στο μαζικό συλλαλητήριο. «Χθες, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους σε όλο το Ισραήλ, απαιτώντας άμεση συμφωνία! Σήμερα, οι οικογένειες των ομήρων καλούν για άλλη μια φορά το κοινό να αφήσει την άνεση των σπιτιών του και να βγει στους δρόμους. Καλούν τους πάντες να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί τους για μια συμφωνία για να φέρουν όλους τους ομήρους σπίτι. Απόψε το απόγευμα (Δευτέρα), έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές-κλειδιά σε όλη τη χώρα: Ιερουσαλήμ: 19:00, Μεγάλη διαδήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, οδός Γάζας 35. Τελ Αβίβ: 19:00, Μαζικό συλλαλητήριο στην Πύλη Begin. Καισάρεια: 19:00, Διαμαρτυρία μπροστά από το σπίτι του πρωθυπουργού».

Bringing the Nation to a Halt - Today's Events Yesterday, over half a million people flooded the streets across Israel,...

Posted by Bring Them Home Now on Monday, September 2, 2024




Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία - Politico: Πέντε συμπεράσματα για τις εκλογές και τη μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς του AfD

Θεσσαλονίκη: Εργολάβος ο 61χρονος που βρέθηκε σε φρεάτιο ανελκυστήρα - Κάλεσε ο ίδιος στην Άμεση Δράση

Χαμάς: Έδειξε απόσπασμα βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους και απειλεί να δημοσιεύσει το τελευταίο τους μήνυμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης