Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο, χτυπήθηκαν σπίτια, γκαράζ και ένα πανεπιστήμιο

Μια 60χρονη γυναίκα και ένας 40χρονος άνδρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Τις τελευταίες ημέρες το ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο έχει ενταθεί

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσική επίθεση σε μια συνοικία του Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας, Ολέχ Σινιεχούμποφ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τέσσερις τηλεκατευθυνόμενες βόμβες έπληξαν γκαράζ κοντά σε συγκροτήματα κατοικιών. Ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοφ είπε ότι ένα σπίτι και μια αθλητική εγκατάσταση υπέστησαν ζημιές, ενώ χτυπήθηκε και ένα πανεπιστήμιο.



Μια 60χρονη γυναίκα και ένας 40χρονος άνδρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Τα πλήγματα στο Χάρκοβο και στη γύρω περιοχή μειώθηκαν μετά την απροσδόκητη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ, στις 6 Αυγούστου. Τις τελευταίες ημέρες όμως το ρωσικό σφυροκόπημα στην πόλη εντάθηκε. Την Παρασκευή επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 97 τραυματίστηκαν από πλήγμα σε μια πολυκατοικία ενώ την Κυριακή τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο και ένα συγκρότημα με χώρους εκδηλώσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Φαρκαδόνα: 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τη Μαράια, τη μητέρα του και τον Σπανούλη σε νέες φωτογραφίες από το γαμήλιο πάρτι


«Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς» κατέθεσε μάρτυρας που έχασε τη μητέρα της στο Μάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr