Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον διοικητή της Χαμάς που ηγήθηκε της σφαγής της Νετίβ Χασάρα στις 7 Οκτωβρίου

Το Ισραήλ λέει ότι σκότωσε τον διοικητή της Χαμάς που ηγήθηκε της σφαγής της Νετίβ Χασάρα στις 7 Οκτωβρίου

Ο Γουαντίγια είχε δολοφονήσει έναν Ισραηλινό πυροσβέστη μπροστά στα παιδιά του

waddiya
Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσαν σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, τις αναφορές ότι σκοτώθηκε σε πρόσφατη αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας ο Αχμέντ Φαουζί Νάσερ Μουχαμαντ Γουαντίγια, διοικητής της Χαμάς ο οποίος ηγήθηκε της αιματηρής εισβολής στην κοινότητα Νετίβ Χασάρα την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Γουαντίγια ήταν μεταξύ των οκτώ τρομοκρατών της Χαμάς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση σε κτιριακό συγκρότημα που χρησιμοποιούσε η ισλαμιστική οργάνωση κοντά στο νοσοκομείο Αλ- Αχλί της πόλης της Γάζας.

Ο Γουαντίγια ήταν διοικητής ενός λόχου στο τάγμα Νταράτζ-Τούφα της ελίτ μονάδας Νουκμπά της Χαμάς. Στις 7 Οκτωβρίου εισήλθε με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο μοσάβ Νέτιβ Χασάρα, έναν εβραϊκό οικισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, και επέβλεψε τη σφαγή 22 από τους 900 κατοίκους της κοινότητας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ήταν ο τρομοκράτης που βιντεοσκοπήθηκε να πίνει Coca-Cola από το ψυγείο του σπιτιού της οικογένειας Ταάσα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 46χρονου Γκιλ Ταάσα μπροστά στα μάτια των δύο μικρότερων γιων του, του 12χρονου Κόρεν και του 8χρονου Σέι.

Κλείσιμο
Ο Γκιλ Ταάσα, που εργαζόταν ως πυροσβέστης, είχε προσπαθήσει ηρωικά να προστατέψει την οικογένειά του, αρπάζοντας ένα όπλο και πυροβολώντας τους τρομοκράτες μέχρι που του τελείωσαν οι σφαίρες, όπως αφηγήθηκε αργότερα ο γιος του Κόρεν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan. Τότε, οι τρομοκράτες πέταξαν μια χειροβομβίδα στο καταφύγιο όπου κρυβόταν η οικογένεια. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φοβήθηκε, αλλά αποφάσισε να μας σώσει και πήδηξε πάνω στη χειροβομβίδα... έγινε μια έκρηξη, είδα καπνό και ξαφνικά ήμασταν γεμάτοι αίματα».

Ο Κόρεν είπε ότι οι τρομοκράτες ήρθαν να ελέγξουν εάν ο Γκιλ ήταν όντως νεκρός. Αφού ήπιαν το αναψυκτικό που υπήρχε στο ψυγείο, έφυγαν από το σπίτι. Τα δύο τραυματισμένα αδέρφια έτρεξαν στο διπλανό δωμάτιο στη μητέρα τους και παρέμειναν εκεί κρυμμένα μέχρι που έφτασε ο ισραηλινός στρατός στον οικισμό.

Η οικογένεια ενημερώθηκε τη Δευτέρα ότι οι IDF και η Σιν Μπετ είχαν εξουδετερώσει τον Γουαντίγια. Οι IDF δήλωσαν ότι οι άλλοι επτά τρομοκράτες που σκοτώθηκαν στο χτύπημα στην πόλη της Γάζας ήταν επίσης μέλη του τάγματος Νταράτζ Τούφα.



Ειδήσεις σήμερα:

Τσακωθήκαμε, αλλά δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε, λένε οι δύο που παραδόθηκαν για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Σχεδόν διπλάσια τα ενοίκια φοιτητικών κατοικιών στη δεκαετία – Στο +15% σε σχέση με πέρυσι

ΠΑΣΟΚ, το κόμμα - φαινόμενο που άλλαξε την Ελλάδα έγινε 50 χρόνων: H άνοδος, η πτώση και το άδηλο αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης