Μάγχη: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ναυάγιο με μετανάστες - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Τουλάχιστον 3 ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους - Πάνω από 50 μετανάστες επέβαιναν στο πλοίο - Ισχυρή κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας

Τουλάχιστον 13 άτομα, εκ των οποίων τρία ανήλικα, έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά των ακτών της Βουλώνης στη βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στη γαλλική ακτοφυλακή, που έχει οργανώσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στη Μάγχη, μετά την ανατροπη σκάφους όπου επέβαιναν τουλάχιστον 50 μετανάστες.

Η εφημερίδα La Voix du Nord αναφέρει ότι το σκάφος ανετράπη επιχειρώντας να διασχίσει τη Μάγχη για να φτάσει από τη Γαλλία στη Βρετανία. 

Πολλοί άλλοι επιβαίνοντες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο απολογισμός είναι προσωρινός. 

Η βρετανική ακτοφυλακή δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNews μετέδωσε ότι ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν αναμένεται να βρεθεί στο σημείο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης, κοντά στη Βουλώνη, στη γαλλική ακτή της Μάγχης. 

Ένα πλοίο ναυλωμένο από τη Γαλλία, το Minck, εντόπισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότερα από 60 άτομα και προσέτρεξε σε βοήθεια αμέσως μόλις το σκάφος των μεταναστών διαλύθηκε, δήλωσε ο υποναύαρχος Βαισό Ετιέν Μπαζιό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέλη συμμορίας επιτέθηκαν σε τουρίστα στη Μύκονο και προσπάθησαν να αρπάξουν ρολόι αξίας 75.000 ευρώ

Χειροπέδες σε ιερέα που απείλησε την πρεσβυτέρα του στη Θεσσαλονίκη - Τον ενόχλησε... επειδή μαγείρευε βράδυ

Ο Κασσελάκης φέρνει πίσω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον Πολάκη αλλά εκείνος επιμένει: Δεν είμαι κανένα παιδάκι, θα τα πούμε στην ΚΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr