Νετανιάχου κατά Βρετανίας: Επονείδιστη η απόφαση αναστολής αδειών εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Νετανιάχου κατά Βρετανίας: Επονείδιστη η απόφαση αναστολής αδειών εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι βάζει μπλόκο στις 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Τελ Αβίβ - «Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 100 ομήρους, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανούς πολίτες» λέει ο Ισραλινός πρωθυπουργός 

netaniahu1
Βολές κατά της βρετανικής κυβέρνησης που ανακοίνωσε ότι αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ εξαπέλυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για «επονείδιστη απόφαση».

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ λόγω των ανησυχιών ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση, η οποία ήρθε μια ημέρα αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τα πτώματα έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Γάζα, καταγγέλθηκε γρήγορα από αρκετούς Ισραηλινούς υπουργούς.

«Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει»


«Αυτή η επαίσχυντη απόφαση δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να νικήσει τη Χαμάς, μια γενοκτονική τρομοκρατική οργάνωση που δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο 1.200 ανθρώπους στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 14 Βρετανών υπηκόων», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
«Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 100 ομήρους, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανούς πολίτες. Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, μιας συμμαχικής δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τον εαυτό της ενάντια στη βαρβαρότητα, η λανθασμένη απόφαση της Βρετανίας θα ενθαρρύνει μόνο τη Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και θα εξασφαλίσει το κοινό μας μέλλον», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα:

Αντίδραση Πολάκη: Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν, επιμένω ότι έχουμε πολιτικό πρόβλημα, θα τα πούμε στην Κ.Ε

Συνελήφθη Ιταλός στη Μύκονο, άρπαξε από τουρίστα ρολόι αξίας 75.000 ευρώ - Συμμετείχε σε συμμορία


Το μυστικό... για την αθανασία ψάχνει ο Πούτιν - Ζήτησε από τους γιατρούς να επισπεύσουν την έρευνα για φάρμακα αντιγήρανσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης