Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στην Πολτάβα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από το ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στην Πολτάβα

Βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν ένα νοσοκομείο κι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας

ukraine_poltava
Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από το ρωσικό χτύπημα με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα της ανατολικής Ουκρανίας το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, συνολικά 51 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 219.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος για τα χτυπήματα που σημειώθηκαν σε ένα νοσοκομείο και σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Πολτάβα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως περίπου 15 άτομα μπορεί να παραμένουν εγκλωβισμένα στα συντρίμμια.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, την ώρα της επίθεσης, η εκπαιδευτική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη στο ίδρυμα την ώρα του χτυπήματος.

«Στις 9:08 σήμανε συναγερμός, όλοι κινήθηκαν προς το καταφύγιο, ωστόσο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του συναγερμού ακούστηκαν εκρήξεις. Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Πολτάβα μελετώνται. Είναι πλέον γνωστό ότι δεν υπήρχαν ουρές κατά τη στιγμή της έκρηξης. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή στον Αρχιεπιθεωρητή να διεξάγει επειγόντως επίσημη έρευνα» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο


Στην περιοχή της Πολτάβα κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι διέταξε «μια πλήρη και ταχεία έρευνα» για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση.



Υποσχέθηκε, επίσης, η Ρωσία να λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά Ουκρανοί στρατιωτικοί σε ιστολόγια ανέφεραν ότι κάποιοι μπορεί να είναι δόκιμοι ή επιστρατευμένοι άνδρες που υποβάλλονταν σε εκπαίδευση. Ο Σέρχιι Μπεσκρέστνοφ, ένας blogger που ειδικεύεται στις επικοινωνίες και τον ηλεκτρονικό πόλεμο, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με τίτλο στους «συντρόφους μου χειριστές σημάτων».

Η χρήση βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι πλήττουν στόχους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά μέσα σε λίγα λεπτά απ την εκτόξευση τους, σημαίνει ότι τα θύματα έχουν ελάχιστο χρόνο για να καλυφθούν αφότου ακουσθούν οι σειρήνες του συναγερμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή τραγωδία για όλη την Ουκρανία. Ο εχθρός έπληξε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο», έγραψε σε ανάρτηση της στο Χ η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα.

Στην Πολτάβα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου και 120 χιλιόμετρα από τα πλησιέστερα ρωσικά σύνορα, ο περιφερειάρχης Φιλίπ Πρόνιν δήλωσε ότι περίπου 150 κάτοικοι έδωσαν αίμα για τους τραυματίες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είσαι σαν και εμένα» - Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele σε άνδρες που έψαχνε για να τη βιάσουν

Γιατί η Hewlett Packard διεκδικεί ως και 4 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μάικ Λιντς που σκοτώθηκε στο Bayesian


Αδύνατη προς το παρόν η ρυμούλκηση του δεξαμενοπλοίου Sounion που χτύπησαν οι Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης