Ισραήλ: Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν τα βίντεο της Χαμάς - Μιλούν για «ψυχολογική τρομοκρατία»

Ισραήλ: Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν τα βίντεο της Χαμάς - Μιλούν για «ψυχολογική τρομοκρατία»

Δύο βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Χαμάς και δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους των οποίων οι σοροί επέστρεψαν στο Ισραήλ στη συνέχεια

xamas-video
Το Φόρουμ των οικογενειών ομήρων κατήγγειλε το περιεχόμενο ενός βίντεο της Χαμάς που δείχνει μια όμηρο στη Γάζα όταν ήταν ακόμη ζωντανή, μετά την ανάκτηση της σορού της στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς το «ψυχολογική τρομοκρατία».

Αυτό «το σοκαριστικό βίντεο» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα από τη Χαμάς εμπίπτει στην «ψυχολογική τρομοκρατία», δήλωσε σε δελτίο Τύπου το βράδυ της Δευτέρας η ένωση που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των οικογενειών των ομήρων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου, ημέρα της επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος.

Η οικογένεια της νεαρής Έντεν Γερουσαλμί έκανε γνωστό, μέσω αυτού του δελτίου Τύπου, ότι επιτρέπει τη μετάδοση ενός αποσπάσματος του βίντεο, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, στο οποίο η Έντεν απευθύνεται στους οικείους της.

Κλείσιμο

Δύο βίντεο δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και δείχνουν έξι Ισραηλινούς ομήρους των οποίων οι σοροί επέστρεψαν στο Ισραήλ στη συνέχεια.

Τα βίντεο αυτά μεταδόθηκαν ελάχιστα από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους απέναντι σε αυτές τις εικόνες που συχνά παρουσιάζονται ως «προπαγάνδα».

Η 24χρονη Έντεν Γερουσαλμί είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Nova και επέζησε περισσότερες από 300 μέρες αιχμαλωσίας, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, που εκτιμούν ότι δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη ή Παρασκευή, ταυτόχρονα με τους άλλους πέντε ομήρους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέκτησε τις σορούς τους από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι όμηροι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε σήραγγα και ότι «εκτελέστηκαν» από τη Χαμάς με μια «σφαίρα στο σβέρκο».



Απαντώντας στο τελευταίο μήνυμα της κόρης τους, που τους είπε στο βίντεο ότι τους αγαπά, η οικογένεια της Έντεν Γερουσαλμί έγραψε στο δελτίο Τύπου: «Έντεν μας, και εμείς σε αγαπάμε και μας λείπεις απίστευτα. Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, 251 άνθρωποι απήχθησαν και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσά τους 97 συνεχίζουν να κρατούνται, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί σύμφωνα με τον στρατό.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει όνομα στο κόμμα ο Κασσελάκης - Σαρωτικές αλλαγές ενόψει Συνεδρίου

Καιρός: Νέα στοιχεία από το meteo για το φετινό καλοκαίρι - Σε ποιες περιοχές δεν δρόσισε σχεδόν καθόλου για δύο μήνες

Σαλαμίνα: Πάνω στη θολούρα μου τράβηξα το βίντεο, λέει ο 39χρονος Αχιλλέας που έσωσε την 20χρονη από τον επίδοξο βιαστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης