Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τμήματα του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας

To ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μία ημέρα αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις του στα σύνορα

Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τμήματα του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ένα εγκεκριμένο από το Ισραήλ πλαίσιο για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων, που σκοπό έχει να αμβλύνει τις διαφορές μεταξύ των πλευρών, περιλαμβάνει απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά μήκος του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο έρχεται μια ημέρα αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα απομακρύνει ποτέ τις δυνάμεις του από σύνορα Γάζας-Αιγύπτου.

«Η ίδια συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για τη γεφύρωση των διαφορών με την οποία ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε, περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων από όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και τις περιοχές κατά μήκος και δίπλα στον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, σε ενημέρωση με δημοσιογράφους. «Αυτή είναι η πρόταση στην οποία έχει συμφωνήσει το Ισραήλ».

Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η δολοφονία των έξι ομήρων από τους τρομοκράτες της Χαμάς, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν από ισραηλινά στρατεύματα το Σαββατοκύριακο, υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των υπόλοιπων αιχμαλώτων.

«Σαφώς αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να γίνει αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τον θάνατό τους.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι εργάζονται πάνω σε μια τελική πρόταση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Πάνω στη θολούρα μου τράβηξα το βίντεο, λέει ο 39χρονος Αχιλλέας που έσωσε την 20χρονη από τον επίδοξο βιαστή

Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στην υπόθεση με τον ιερέα που τον κατήγγειλε η πρεσβυτέρα του - Με τον μπαμπά είμαστε, λέει ο γιος

Λήδα Μανθοπούλου: Δεν έχω εμφανή αναπηρία και όταν με βλέπουν έξω αναρωτιούνται τι έχω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr