Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του - Παραιτήθηκε ακόμα μία υπουργός

Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του - Παραιτήθηκε ακόμα μία υπουργός

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προανήγγειλε ανασχηματισμό για να αποκτήσει η χώρα μια ισχυρή κυβέρνηση - Σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων είναι αυτή τη στιγμή κενό

Volodymyr_Zelensky
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε σήμερα τον αναπληρωτή προσωπάρχη του, τον Ροστισλάβ Σούρμα, σύμφωνα με ένα διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Βουλής Ρουσλάν Στέφαντσουκ ανακοίνωσε την παραίτηση της Όλχα Στεφανίσινα, της υφυπουργού που ήταν αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση. Η Στεφανίσινα αποχώρησε στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα γίνουν αλλαγές ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα έχει την ισχυρή κυβέρνηση που χρειάζεται. «Το φθινόπωρο θα είναι πολύ σημαντικό. Οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να δομηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ουκρανία να επιτύχει όλα τα αποτελέσματα που θέλει», είπε στο καθημερινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Για αυτόν τον λόγο πρέπει να ενισχύσουμε ορισμένες πλευρές της κυβέρνησης και προετοιμάζονται αλλαγές. Θα υπάρξουν επίσης αλλαγές στο γραφείο της προεδρίας», ανέφερε.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Στρατηγικών Βιομηχανιών. Μετά και τις αποπομπές άλλων υπουργών το προηγούμενο διάστημα, σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων παραμένει κενό. Ο Ζελένσκι και οι πολιτικοί σύμμαχοί του αναμένεται ότι θα καλύψουν αυτές τις θέσεις πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, αργότερα αυτόν τον μήνα, όπου ελπίζει ότι θα παρουσιάσει ένα «σχέδιο νίκης», στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είσαι σαν και εμένα» - Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele σε άνδρες που έψαχνε για να τη βιάσουν

Γιατί η Hewlett Packard διεκδικεί ως και 4 δισ. δολάρια από την περιουσία του Μάικ Λιντς που σκοτώθηκε στο Bayesian


Αδύνατη προς το παρόν η ρυμούλκηση του δεξαμενοπλοίου Sounion που χτύπησαν οι Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης