Διώξεις από τις ΗΠΑ κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς για τρομοκρατία

Διώξεις από τις ΗΠΑ κατά ηγετικών στελεχών της Χαμάς για τρομοκρατία

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του Σινουάρ και άλλων ηγετών της Χαμάς αφορούν το ότι «σχεδίαζαν εκστρατεία μαζικής βίας και τρομοκρατίας»

sinwar_xr
Η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη έγγραφα που πιστοποιούν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος έξι ηγετικών στελεχών της Χαμάς για τρομοκρατία.

Τα έγγραφα, που φέρουν ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου, δείχνουν πως ασκήθηκαν διώξεις σε έξι ηγετικά στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων του πρώην ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη, και του νέου ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, τότε επικεφαλής της οργάνωσής της στη Γάζα, που θεωρείται εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του Σινουάρ και άλλων ηγετών της Χαμάς αφορούν το ότι «σχεδίαζαν εκστρατεία μαζικής βίας και τρομοκρατίας αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένης της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

Οι επιθέσεις «των περασμένων τριών δεκαετιών» από τη Χαμάς είχαν αποτέλεσμα «να δολοφονηθούν και να τραυματιστούν χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους δεκάδες αμερικανοί πολίτες», πρόσθεσε ο υπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κλείσιμο
Στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και περίπου 250 απήχθησαν. Σε αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 40.819 ανθρώπους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

«Είσαι σαν και εμένα» - Τα αρρωστημένα μηνύματα του συζύγου της Gisele σε άνδρες που έψαχνε για να τη βιάσουν

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο

Αδύνατη προς το παρόν η ρυμούλκηση του δεξαμενοπλοίου Sounion που χτύπησαν οι Χούθι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης