Γαλλία: «Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

Οι κανόνες που έθετε ο διεστραμμένος άνδρας στους άνδρες που προσκαλούσε σπίτι του για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη ναρκωμένη γυναίκα

Η κατ' αρχήν παραδοχή της ενοχής του αποτελεί τη γενικότερη στάση που υιοθετεί ο Dominique Pélicot, ως βασικός κατηγορούμενος στην εν εξελίξει δίκη γύρω από την πρωτοφανή υπόθεση των κατά συρροήν και εξακολούθηση βιασμών της συζύγου του, Gisèle Pélicot.

Μολονότι η ακροαματική διαδικασία βρίσκεται μόλις στο αρχικό στάδιό της και απέχει πολύ, ίσως και μήνες, από τη στιγμή της τελικής απολογίας του, ο Dominique Pélicot παραδέχεται ότι για ένα μεγάλο διάστημα νάρκωνε την Gisèle Pélicot με ένα μίγμα υπνωτικών ουσιών που της χορηγούσε εν αγνοία της. Κατόπιν προσκαλούσε άγνωστους άντρες από το διαδίκτυο για να βιάσουν την αναίσθητη Gisèle. Ο Dominique είχε το ρόλο του κινηματογραφιστή σε αυτές τις άρρωστες συνευρέσεις.

Βάσει όσων έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής στο δικαστήριο της Αβινιόν κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών της διαδικασίας, η Gisèle Pélicot, μετά από τη λήψη των βαρέων υπνωτικών που λάμβανε διαλυμένα στο φαγητό ή το ποτό της, περιερχόταν σε μια κατάσταση πέρα από το λήθαργο. «Ήταν σχεδόν σε κώμα» λένε σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί που κλήθηκαν να εξηγήσουν το αξιοπερίεργο γεγονός ότι η Gisèle Pélicot, σχεδόν επί μία δεκαετία τακτικών βιασμών από δεκάδες άνδρες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό.



Συμπεριλαμβανομένου του Dominique, συνολικά 51 άντρες κατηγορούνται ότι βίασαν την Gisèle Pélicot, αριθμός που καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ απαγγελίας ομαδικών κατηγοριών στα δικαστικά χρονικά της Γαλλίας -τουλάχιστον. Οι 18 εξ αυτών τελούν υπό προφυλάκιση και παρίστανται στη δικαστική αίθουσα, 32 είναι προς το παρόν ελεύθεροι αλλά υπό επιτήρηση και αφού κατέβαλλαν εγγύηση, ενώ ένας ακόμη φυγοδικεί και αναζητείται από τις αρχές.

Οι κατηγορούμενοι είναι άντρες ηλικίας από 26 έως 72 ετών, παντρεμένοι -και οικογενειάρχες- διαζευγμένοι ή ελεύθεροι, άλλος με κοστούμι και άλλος με κοτσίδα, μούσια, τατουάζ και σκουλαρίκια. Ως προς την επαγγελματική ιδιότητά τους, ανάμεσά τους απαντάται οτιδήποτε, από δημοσιογράφο, διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης, πυροσβέστη κ.λπ. έως χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος.

Παρόλον ότι στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι αναγνωρίζονται στα βίντεο που κατασχέθηκαν από τη νοσηρή συλλογή του Dominique Pélicot και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απαλλαγής τους, η δική τους υπερασπιστική γραμμή είναι ότι δεν είχαν επίγνωση του τι ακριβώς έκαναν. Επιρρίπτουν στο ακέραιο την ευθύνη των βιασμών στον Dominique Pélicot, ισχυριζόμενοι ότι εκείνος τους παραπλάνησε και τους παγίδευσε. Σε ό,τι αφορά τους κατηγορουμένους, επικαλούνται πλήρη άγνοια ότι την ώρα των ασελγών πράξεων η Gisèle Pélicot δεν είχε τις αισθήσεις της. Κατά τη δική τους άποψη, συμμετείχαν σε ομαδικές σεξουαλικές συνευρέσεις, «διευκολύνοντας» ένα ζευγάρι ώριμων ελευθέριων να εκπληρώσει τις φαντασιώσεις του.



Ωστόσο, ο Dominique Pélicot έχει ήδη αποκαλύψει ότι οι βιαστές της συζύγου του ήταν πλήρως ενήμεροι των συνθηκών και προσέρχονταν αυτοβούλως, είτε στο διαμέρισμά του στο Παρίσι είτε στο χωριό Μαζάν. Και, μάλιστα, εκείνος έθετε αυστηρούς και λεπτομερείς όρους για το πώς έπρεπε κάθε βιαστής να ντύνεται και να φέρεται -ένα κανονικό savoir vivre- προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Gisèle Pélicot α) δεν θα ξυπνούσε στη διάρκεια του βιασμού της και β) δεν θα αντιλαμβανόταν τίποτα εκ των υστέρων. Στους κανόνες αυτούς συμπεριλαμβανόταν η υποχρέωση των βιαστών να έχουν κάνει ζεστό μπάνιο αμέσως προηγουμένως, να έχουν κομμένα νύχια, να μη φορούν άρωμα, να μην έχουν πιεί ή καπνίσει προτού αγγίξουν την Gisèle Pélicot και, πάνω από όλα, να διακόψουν ό,τι κάνουν και να απομακρυνθούν στην παραμικρή ένδειξη ότι εκείνη συνέρχεται και ξυπνά.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του Dominque Pélicot, Beatrice Zavarro, ο πελάτης της είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το δικαστήριο, ότι αναγνωρίζει τα σφάλματά του, αλλά ότι δεν είναι μόνο αυτός ο δράστης. Το βάρος του εγκλήματος θα πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα σε αυτόν και τους 51 βιαστές της Gisèle Pélicot. Εξάλλου, όπως έχει ήδη καταθέσει ο Dominique Pélicot, μόνο τρεις άντρες απεχώρησαν μόλις κατάλαβαν τι συνέβαινε. Αντιθέτως, κάποιοι από τους βιαστές, όχι μόνον είχαν ενημερωθεί πλήρως για το τι συνέβαινε, αλλά και ότι επανήλθαν κατόπιν. Τουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους βίασε την Gisèle Pélicot έξι φορές.

Στη συνέχεια της δίκης, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει έως το Δεκέμβριο, θα εξεταστούν αστυνομικοί οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη δική τους πλευρά της υπόθεσης, με λεπτομέρειες για το πώς εντόπισαν και συνέλαβαν τον Dominique Pélicot. Αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου προβλέπεται ότι θα πάρει το λόγο για πρώτη φορά η ίδια η Gisèle Pélicot.

Εξυπακούεται ότι η ακροαματική διαδικασία είναι μια οδυνηρή δοκιμασία, τόσο για το θύμα όσο και για τα τρία παιδιά του ζεύγους. Ιδιαίτερα, δε, δεδομένου ότι ο Dominique Pélicot φέρεται να νάρκωνε και να κατέγραφε την κόρη του γυμνή. Η Caroline Darian, η οποία έχει ήδη γράψει βιβλίο για τα ακατανόμαστα εγκλήματα του πατέρα της, υπό τον τίτλο «Έχω πάψει να σε λέω 'μπαμπά'», εθεάθη σε μια ορισμένη φάση της δίκης να ορμά εκτός αιθούσης, μην αντέχοντας άλλο να ακούει τις φριχτές και ειδεχθείς περιγραφές των βιασμών.


Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό βάθρο για την Ελλάδα στη σφαιροβολία F32 των Παραολυμπιακών Αγώνων: Χρυσός ο Κωνσταντινίδης, χάλκινος ο Στεφανίδης - Δείτε βίντεο

Αναστάτωση σε παραλία της Κρήτης - Αιγύπτιος πήρε αγκαλιά μέσα στη θάλασσα 12χρονο κοριτσάκι

Αυτοκτόνησε αστυνομικός στον Νέο Βουτζά - Ήταν πατέρας τριών παιδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr