Νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο - «Σήκωσε» εσπευσμένα μαχητικά η Πολωνία

Νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο - «Σήκωσε» εσπευσμένα μαχητικά η Πολωνία

Τουλάχιστον δυο κύματα drones χτύπησαν την ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη

kyiv_arxeio_n
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που έκαναν λόγο μέσω Telegram για τουλάχιστον δυο κύματα drones κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη.

Συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν τις επιδρομές στο Κίεβο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες, για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, εν μέσω των νέων επιδρομών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε τομείς της Ουκρανίας.

Εκτυλίχθηκε «άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία», εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», η οποία εξαπολύει πλήγματα εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων μέσω X.


Ο Μπάιντεν καταδίκασε την «ελεεινή» επίθεση της Ρωσίας στην Πολτάβα της Ουκρανίας

Κλείσιμο
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε χθες Τρίτη «με τον πλέον έντονο τρόπο» τον «ελεεινό» βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας χθες, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 271, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Κιέβου.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί τραγική υπενθύμιση των συνεχιζόμενων και εξοργιστικών προσπαθειών του (προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει» να υποστηρίζει την Ουκρανία, παρέχοντάς της ιδίως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και δυνατότητες που χρειάζεται» για την άμυνά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλό βάθρο για την Ελλάδα στη σφαιροβολία F32 των Παραολυμπιακών Αγώνων: Χρυσός ο Κωνσταντινίδης, χάλκινος ο Στεφανίδης - Δείτε βίντεο

Αναστάτωση σε παραλία της Κρήτης - Αιγύπτιος πήρε αγκαλιά μέσα στη θάλασσα 12χρονο κοριτσάκι

Αυτοκτόνησε αστυνομικός στον Νέο Βουτζά - Ήταν πατέρας τριών παιδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης