Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τις πλημμύρες που σκότωσαν 4.000 ανθρώπους

Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τις πλημμύρες που σκότωσαν 4.000 ανθρώπους

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις πληγείσες περιοχές και να συνομιλεί με κατοίκους

kim_jong_un_floods
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να εκτελεστούν έως και 30 αξιωματούχοι για την υποτιθέμενη αποτυχία τους να αποτρέψουν τις εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν τη Βόρεια Κορέα το καλοκαίρι και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ δήλωσε στο πρακτορείο Chosun ότι 20 έως 30 άτομα με εξουσία στη Βόρεια Κορέα διώχθηκαν για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει τελικά σε θανατική ποινή. «Έχει διαπιστωθεί ότι 20 έως 30 περιφερειακά στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Οι αξιωματούχοι που εκτελέστηκαν δεν αναφέρονται ονομαστικά στο δημοσίευμα, ωστόσο επισημαίνεται ότι ο Κανγκ Μπονγκ-Χουν, γραμματέας της επαρχιακής κομματικής επιτροπής της επαρχίας Τσαγκάνγκ από το 2019, ήταν μεταξύ των στελεχών που αποπέμφθηκαν από τον Κιμ σε έκτακτη συνεδρίαση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Ο βορειοκορεάτης πρώην διπλωμάτης Λι Ιλ-γιού δήλωσε στo τηλεοπτικό δίκτυο Chosun ότι, μετά τη συνάντηση με τον Κιμ οι αξιωματούχοι στην επαρχία ανησυχούσαν ότι σύντομα θα έχαναν τη ζωή τους.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες για τις εκτελέσεις δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητα μέσα. Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε να «τιμωρηθούν αυστηρά» οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

Ο Κιμ εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις πληγείσες περιοχές και να συνομιλεί με κατοίκους, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση των πλημμυρισμένων γειτονιών.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε στραφεί επίσης κατά της Νότιας Κορέας για τις εκτιμήσεις της σχετικά τον αριθμό των νεκρών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

Με πληροφορίες από τη New York Post

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης