Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Έκανε ενέσεις στα μόρια ασθενών του για να τους προκαλεί στύση για ώρες, πραγματοποιούσε επεμβάσεις που οδηγούσαν σε παραμόρφωση και εξευτέλιζε τα θύματά του

Darius-Paduch-2
«Ρεκόρ ντροπής» καταγράφει η υπόθεση του Darius Paduch, πρώην κορυφαίου ουρολόγου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος φέρεται να εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερους άνδρες από κάθε άλλο «αρπακτικό» στην ιστορία.

O Paduch συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023 και καταδικάστηκε τον περασμένο Μάιο σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Πλέον όμως έχουν εμφανιστεί ακόμη 143 ασθενείς του ουρολόγου που κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του, εκτοξεύοντας τον αριθμό των θυμάτων του σε συνολικά 310, τον υψηλότερο που καταγράφεται σε υπόθεση κακοποίησης ανδρών από έναν και μόνο δράστη, σύμφωνα με δικηγόρους.

«Ο Darius Paduch εκμεταλλεύτηκε περισσότερους άνδρες ασθενείς από οποιοδήποτε άλλο "αρπακτικό" στην ιστορία» δήλωσε στη New York Post ο δικηγόρος δεκάδων από τους ενάγοντες, Anthony DiPietro. Σε νέα δικαστικά έγγραφα για την υπόθεση που επικαλείται το τοπικό μέσο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο ουρολόγος ενδέχεται να κακοποίησε χιλιάδες άνδρες κατά τη διάρκια της 20ετούς καριέρας του.

Η διαστροφή του Νεοϋορκέζου ουρολόγου δεν είχε όρια, σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές περιγραφές που περιλαμβάνουν οι μηνύσεις οι οποίες κατατέθηκαν εχθές, Τρίτη, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, από θύματα κάθε ηλικίας, από μικρά αγόρια μέχρι συνταξιούχους.

Κλείσιμο
Ο σαδιστής γιατρός έκανε ενέσεις σε μόρια ασθενών του με ουσίες που τους προκαλούσαν στύση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έκανε επεμβάσεις μεγέθυνσης πέους που οδηγούσαν σε παραμόρφωση, πραγματοποιούσε κυστεοσκοπήσεις - διαγνωστική εξέταση όπου ένας εργαλείο σαν σωληνάκι εισάγεται στην ουρήθρα - χωρίς αναισθησία και ανάγκαζε ορισμένους ασθενείς να πέσουν στα τέσσερα για υποτιθέμενες εξετάσεις, προκειμένου να αντλεί αρρωστημένη ικανοποίηση από τον εξευτελισμό τους, υποστηρίζουν τα έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων συνεδριών με ασθενείς του, ο Paduch περπατούσε μέσα στο δωμάτιο με ένα στυλό και έδειχνε μέρη του γυμνού σώματός τους - «σαν να ήταν καθηγητής σε τάξη», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

«Είναι χειρότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», δήλωσε η μητέρα ενός από τα θύματα του Paduch, που είχε επισκεφθεί το Ιατρικό Κέντρο Weill-Cornell για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η ίδια αναφέρει ότι «κόντεψε να πεθάνει» όταν έμαθε για πρώτη φορά τι συνέβαινε μέσα στις αίθουσες του ιατρικού κέντρου.

Ο Paduch εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ουρολόγος στο Weill Cornell Medical Center, το New York-Presbyterian Hospital και άλλα γνωστά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, το κύρος των οποίων του επέτρεπε να εξαπατά πιο εύκολα τα θύματά του.

«Οι ασθενείς εμπιστεύονται αυτά τα λεγόμενα "κορυφαία νοσοκομεία" για την παροχή ασφαλούς και κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης όταν αντιμετωπίζουν προβληματα υγείας που απαιτούν ευαίσθητη μεταχείριση. Δεν μπαίνουν σε ένα ιατρικό κέντρο πιστεύοντας ότι μπορεί να τους εκμεταλλευτεί ένας διεστραμμένος εγκληματίας με λευκή ιατρική ποδιά», δήλωσε ο DiPietro.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κακοποίηση συνέβαινε μπροστά σε νοσηλευτές, βοηθούς ή ακόμη και άλλους γιατρούς, υποστηρίζεται στα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται η New York Post.

Οι επιθέσεις του Paduch υπό το πρόσχημα της παροχής ιατρικής φροντίδας περιλάμβαναν την απαίτηση του γιατρού από ασθενείς να αυνανίζονται μπροστά του - ή να το κάνει ο ίδιος για εκείνους - με την ταυτόχρονη αναπαραγωγή πορνογραφικού υλικού. Μερικές φορές μετρούσε τα μόρια των ασθενών του ενώ ήταν σε στύση και χρησιμοποιούσε πάνω τους «σεξουαλικά παιχνίδια σε σχήμα φαλλού».

Ένας από τους ασθενείς που αναφέρονται στις μηνύσεις επισκεπτόταν τον Paduch για περισσότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας από τα 7 του χρόνια. Ένα άλλο θύμα του ήταν μόλις 13 ετών.

Ένας ασθενής κατήγγειλε ότι ο Paduch είχε σφίξει το μόριό του τόσο δυνατά που «ήταν μελανιασμένο για εβδομάδες μετά». Ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός του «έγραψε» έναν μεγάλο όγκο φαρμάκων χωρίς λόγο και υπέστη ηπατική ανεπάρκεια.

Ενώ ένας 56χρονος ασθενής ήταν ξαπλωμένος στο τραπέζι της εξέταξης «ο Paduch ξεκούμπωσε το παντελόνι του» και είπε στον άνδρα ότι «ήθελε να του δείξει πώς είναι ένα πέος σε στύση», αναφέρουν επιπλέον δικαστικά έγγραφα.

Ο Paduch ασκούσε το επάγγελμα του ουρολόγου μέχρι τη σύλληψή του το 2023, όμως υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι εργοδότες του γνώριζαν για τις αποκρουστικές πρακτικές τουλάχιστον από το 2017.

Ο DiPietro κατέθεσε τον περασμένο Αύγουστο μια ομαδική αγωγή κατά του Paduch και των εργοδοτών του, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Weill Cornell Medicine Centre, NewYork Presbyterian Hospital, Northwell Health και Columbia University.

Τον Ιούλιο, ένας δικαστής απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Paduch να σφραγίσουν τη συλλογική αγωγή του DiPietro, στην οποία έχουν έκτοτε προστεθεί δεκάδες θύματα.

Τα 143 νέα θύματα δεν συμμετέχουν επί του παρόντος στην ομαδική αγωγή και έχουν καταθέσει ατομικές αγωγές.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες πινελιές πριν τη ΔΕΘ: Οι ασφαλιστικές εισφορές, το «ρετούς» στο τεκμήριο και το AirBnB

«Όλοι ήξεραν τι έκαναν» λέει ο Ντομινίκ Πελικό για τους 51 βιαστές της συζύγου του

«Μετεφηβική παιδιάστικη ανοησία» για τον συνήγορο των δύο Κρητικών που παραδόθηκαν ο ξυλοδαρμός του Ελληνοκαναδού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης