Δασκάλα ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ απολύθηκε επειδή δεν εμβολιάστηκε για κορωνοϊό, δικαιώθηκε δικαστικά αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο

Δασκάλα ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ απολύθηκε επειδή δεν εμβολιάστηκε για κορωνοϊό, δικαιώθηκε δικαστικά αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο

Τον Σεπτέμβριο του 2022 η Δάφνη Χαλκιάς είχε απολυθεί επειδή είχε, τότε, αρνηθεί να εμβολιαστεί επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους ως Χριστιανή Ορθόδοξη

xalkias
Σε καταγγελία ότι παρά τη δικαστική δικαίωσή της μετά την απόλυσή της επειδή δεν εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό, δεν της επέτρεψαν να επιστρέψει στο σχολείο στο οποίο εργαζόταν, προχώρησε η ελληνικής καταγωγής δασκάλα στη Νέα Υόρκη, Δάφνη Χαλκιάς.

Μιλώντας στη New York Post η ίδια λέει ότι «έκανα τα πάντα σωστά για να διεκδικήσω το δίκιο μου» αλλά τώρα «νιώθω αηδιασμένη που συνεχίζεται η παρενόχλησή μου».

«Δεν είμαι εγκληματίας, ωστόσο με κάνουν να νιώθω ότι παραβιάζω τον νόμο» συνέχισε η 55χρονη Χαλκιάς για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε όταν εμφανίστηκε στο σχολείο PS-85 στο Λονγκ Άιλαντ.

Κλείσιμο


Τον προηγούμενο μήνα δικαστής αποφάσισε ότι η Χαλκιάς, η οποία έχει προϋπηρεσία 30 ετών στην εκπαίδευση, πρέπει να αποκατασταθεί από την 1η Αυγούστου.

Η Χαλκιάς στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 είχε απολυθεί επειδή είχε, τότε, αρνηθεί να εμβολιαστεί κατά της COVID επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους ως Χριστιανή Ορθόδοξη.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου του Κουίνς στο οποίο είχε προσφύγει η Χαλκιάς, έκρινε ότι η απόφαση σε βάρος της ήταν «αυθαίρετη, χωρίς πραγματική βάση και επαρκή εξήγηση» και διέταξε την αποκατάστασή της με επιστροφή των αποδοχών της.

«Όταν, όμως, πήγα στη δουλειά μου, μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι για μένα. Η διεύθυνση μου είπε ότι δεν είχε οδηγίες για την περίπτωσή μου και δεν υπήρχε θέση για μένα γιατί είμαι εκτός του συστήματος» υποστήριξε η 55χρονη εκπαιδευτικός.

Η ίδια υποστηρίζει ότι το ετήσιο εισόδημά της ήταν 128.000 δολάρια και χρειαζόταν μόλις 6 μήνες για να βγει σε πλήρη σύνταξη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Τμήμα Εκπαίδευσης του Λονγκ Άιλαντ έχει καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αποκατάστασης της Χαλκιάς επικαλούμενο αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν επικυρώσεις αποφάσεις παρόμοιες με αυτή για την 55χρονη εκπαιδευτικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης