Γιγαντιαίες κατολισθήσεις απειλούν δεκάδες σπίτια σε παραθαλάσσια πόλη στην Καλιφόρνια

Γιγαντιαίες κατολισθήσεις απειλούν δεκάδες σπίτια σε παραθαλάσσια πόλη στην Καλιφόρνια

Οικογένειες βλέπουν τα σπίτια και τους δρόμους τους να καταρρεύουν - Χωρίς ρεύμα 245 σπίτια λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

California-Landslides
Εκατοντάδες οικογένειες στην παραθαλάσσια πόλη Rancho Palos Verdes στην Καλιφόρνια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της απειλής των κατολισθήσεων, ενός φαινομένου που πλήττει εδώ και χρόνια την πολιτεία αλλά φέτος έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Guardian, το ακραίο καιρικό φαινόμενο πριν από 7 μήνες είχε ως αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι μετακινήσεις εδαφών που μπορεί να φτάσουν έως και τα 30 εκατοστά την εβδομάδα. Κατά συνέπεια, οι κάτοικοι του Rancho Palos Verdes βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με καταρρεύσεις κτιρίων, προβλήματα στους δρόμους και διακοπές ρεύματος, οι οποίες γίνονται προληπτικά αφού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλούς τομείς της πόλης.

Ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Southern California Edison έκοψε το ρεύμα σε 140 σπίτια την περασμένη Κυριακή και σε άλλα 105 τη Δευτέρα, στην πόλη που απέχει περίπου 40 χλμ από το Λος Άντζελες.

Κλείσιμο



«Νομίζω ότι όλοι μας μαθαίνουμε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης για μια έκτακτη ανάγκη όπως αυτή. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολλές οικογένειες υποφέρουν και νιώθουν μεγάλη αγωνία για όσα συμβαίνουν. Βλέπουν τα σπίτια και τους δρόμους τους να καταρρέουν γύρω τους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εχθές η Τζάνις Χαν, εκπρόσωπος του εποπτικού συμβουλίου της κομητείας του Λος Άντζελες.

Η Χαν κάλεσε τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα, να επισκεφθεί την περιοχή για να δει από κοντά το πρόβλημα, το οποίο «δεν αφορά μόνο την κοινότητα του Rancho Palos Verdes». «Οι μετακινήσεις εδάφους είναι τόσο γιγαντιαίες και καταστροφικές που δεν μπορεί να περιμένει κάποιος από μία πόλη ή από έναν οργανισμό ιδιοκτητών ακινήτων να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις συνέπειες».




Σύμφωνα με την ίδια, αν και το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, πλέον έχει επιταχυνθεί σε βαθμό που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, σπίτια στις πλαγιές των λόφων στην περιοχή Rolling Hills Estates στο Λος Άντζελες κατέρρευσαν λόγω παρόμοιων μετατοπίσεων, οδηγώντας σε εσπευσμένες εκκενώσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Συμμορία πουλούσε στην Αθήνα ροζ κοκαΐνη - Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης