Γερμανία: Αποφυλακίστηκε ο πρώην «Mister Germany» και μέλος των «Πολιτών του Ράιχ»

Θα φορά βραχιολάκι στον αστράγαλο και θα τον παρακολουθούν 80 αστυνομικοί - Παρέμεινε επί επτά χρόνια στη φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η ομορφιά πολλές φορές μπορεί να ξεγελάσει τους πάντες. Ακόμη και τους αστυνομικούς.

Ο Αντριάν Ουρσάκε είχε φορέσει το 1998 το στέμμα του ωραιότερου άνδρα της Γερμανίας με τις γυναίκες να υποκλίνονται στην γοητεία του. Ωστόσο, πίσω από αυτό το πανέμορφο πρόσωπο βρισκόταν ένας «Πολίτης του Ράιχ» που ενεργούσε κρυφά...

Όταν οι αστυνομικές αρχές κατάλαβαν ότι απέναντί τους είχαν να κάνουν με τον άλλοτε ωραιότερο άνδρα της χώρας αλλά κι ένα μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», ανέλαβαν άμεσα δράση.



Ο 49χρονος σήμερα Ουρσάκε εξέτισε επτά χρόνια φυλακής για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ωστόσο όταν αφέθηκε ελεύθερος, υποχρεώθηκε να φοράει βραχιολάκι, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή οι αρχές να ξέρουν που βρίσκεται.

Όπως γράφει η εφημερίδα Bild, μετά την αποφυλάκισή του ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 80 αστυνομικοί παρακολουθούν τον πρώην «Mister Germany».

Aφού κέρδισε τον τίτλο του ομορφότερου άνδρα στη Γερμανία, εντάχθηκε στους κόλπους της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» και δημιούργησε το δικό του «Βασίλειο της Ουρ» στην οικία του έχοντας τους δικούς του κανόνες και νόμους, όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση στην οποία ανήκε, οι ακροδεξιοί «Πολίτες του Ράιχ», σχεδίαζαν πραξικόπημα στην ατμομηχανή της ευρωζώνης, ήθελαν να εισβάλουν με τα όπλα στην ομοσπονδιακή βουλή - Bundestag - και να αλυσοδέσουν τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Διάδοχος του καγκελάριου θα ήταν ένας αυτοαποκαλούμενος αριστοκράτης, ο «πρίγκιπας Ερρίκος ο 13ος».

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην οικία του όμορφου Ουρσάκε, ο ίδιος δεν δίστασε να πάρει το όπλο και να ανοίξει πυρ εναντίον τους. Πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τη Δευτέρα, ο 49χρονος Γερμανός αφέθηκε ελεύθερος υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας αφού εξέτισε την ποινή του. Αλλά οι αρχές εξακολουθούν να τον θεωρούν επικίνδυνο, για το λόγο αυτό βρίσκονται σε επαγρύπνηση έχοντας εκπονήσει ένα σχέδιο ασφαλείας. Οι γερμανικές αρχές του επέβαλαν να φορά βραχιολάκι μετά την αποφυλάκισή του.

Σημειώνεται ότι, οι «Πολίτες του Ράιχ» αποτελούν συνονθύλευμα προσώπων και ομάδων από την ακροδεξιά σκηνή, τον νεοναζιστικό χώρο, τους κύκλους θεωριών συνωμοσίας και τους αρνητές της πανδημίας του κορωνοϊού. Απορρίπτουν τη νομιμότητα του σύγχρονου γερμανικού κράτους και πιστεύουν στο Ράιχ (1871-1945).

Σύμφωνα με την οργάνωση, το Ράιχ εξακολουθεί να υφίσταται στα προπολεμικά όριά του και κυβερνάται από μια Προσωρινή Κυβέρνηση (KRR) ή εξόριστη κυβέρνηση, το σημερινό γερμανικό κράτος είναι παράνομο και το Σύνταγμα της Βαϊμάρης (1919) παραμένει σε ισχύ. Η γερμανική συνθηκολόγηση απορρίπτεται, όπως και το Σύνταγμα του 1949, στο οποίο τονίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία δεν αποτελεί διάδοχο σχήμα του Ράιχ.

«Οι Πολίτες του Ράιχ» θεωρούν ότι το Ράιχ παραμένει ζωντανό, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κράτος, επειδή του λείπουν η οργάνωση και οι κυβερνητικές αρχές.

Ιδρυτής της αρχικής προσωρινής κυβέρνησης του Ράιχ ήταν το 1985 ο Βόλφγκανγκ Γκούντερ Έμπελ, πρώην επιστάτης στον σιδηρόδρομο του Ράιχ στο Δυτικό Βερολίνο. Ο Έμπελ είχε αυτοανακηρυχθεί «Καγκελάριος του Ράιχ», αλλά έπειτα από διαφωνίες με άλλα στελέχη δημιουργήθηκαν πολλές «κυβερνήσεις», ακόμη και στη Νεβάδα των ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Η Ρωσία βομβάρδισε τη Λβιβ - Επτά νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καταστράφηκαν ιστορικά κτίρια

Το life story του Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη - Το ατύχημα, η αγάπη για το νερό και το όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr