Τουρκία: Ο Ερντογάν υποδέχτηκε τον Σίσι στην Άγκυρα

Στόχος της πρώτης επίσκεψης Αιγύπτιου προέδρου στην Τουρκία μετά από 12 χρόνια, είναι να μπει τέλος σε μια δεκαετία διενέξεων μεταξύ των δύο χωρών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα στην Άγκυρα τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί μια επίσκεψη που έχει στόχο να βάλει τέλος σε μια δεκαετία διενέξεων μεταξύ των δύο χωρών.



Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Σίσι το Φεβρουάριο στο Κάιρο, αντάλλαξε με τον Αιγύπτιο ηγέτη χειραψία κατά την κάθοδο του τελευταίου από το αεροπλάνο, σύμφωνα με τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία.



Οι δύο άνδρες πρόκειται να υπογράψουν σήμερα σειρά συμφωνιών, ενώ γύρω στις 17:00 θα μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ανακοινώθηκε από την τουρκική προεδρία.

Πρώτη επίσκεψη στην Τουρκία μετα από 12 χρόνια

Η πρώτη επίσκεψη του Σίσι στην Τουρκία είναι επίσης η πρώτη προεδρική επίσκεψη από την Αίγυπτο στην Άγκυρα εδώ και 12 χρόνια.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου θα εξεταστούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου και θα συζητηθούν κοινά βήματα που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης περιφερειακά ζητήματα, ιδίως τη Γάζα και τη Λιβύη.



Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Ντόμινο από το όριο των 3 θητειών στον ΣΥΡΙΖΑ: Πιάνει τους «Κασσελίστας», παρασύρει τους «87»

Γαλλία: Η κόλαση της Gisele - Πώς περιγράφουν τα παιδιά τον πατέρα τους, τι απαγόρευε στους βιαστές της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr