Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό της Λβιβ από τη Ρωσία - Μόνο ο πατέρας επέζησε

«Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς με τις οικογένειές τους», κατήγγειλε ο δήμαρχος της Λβιβ - Τα κίνητρα πίσω από την επίθεση της Ρωσίας

Δεν έχουν τέλος οι παράπλευρες απώλειες που άφησε πίσω του ο μαζικός βομβαρδισμός της Λβιβ από τη Ρωσία, όπου σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της Λβιβ, Άντριι Σαντόβι, στο Telegram, όπου δημοσίευσε και μια φωτογραφία της οικογένειας, από το βομβαρδισμό επέζησε μόνο ο πατέρας.

«Μόνο ο άνδρας (που εικονίζεται) σε αυτή τη φωτογραφία επέζησε από τη σημερινή επίθεση. Η σύζυγός του Εβγκενία και οι τρεις κόρες τους, Γιαρίνα, Νταρίνα και Εμιλία, σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους», ανέφερε ο δήμαρχος στην ανάρτηση. Ο τραγικός θάνατος της οικογένειας έχει επιβεβαιωθεί και από τις ουκρανικές αρχές. 



Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε φαίνονται όλα τα μέλη της πενταμελούς οικογένειας - ο πατέρας Γιαροσλάβ Μπαζίλεβιτς, η σύζυγός του, και οι τρεις κόρες τους, ηλικίας 21, 18 και 7 ετών. Η εικόνα έχει τραβηχτεί σε μια χαρούμενη στιγμή για την οικογένεια, η οποία εικονίζεται να χαμογελά, ενώ ένα από τα κορίτσια κρατά στην αγκαλιά του ένα μπουκέτο ηλιοτρόπια. 



Σύμφωνα με τον δήμαρχο η Γιαρίνα, η μεγαλύτερη κόρη, εργαζόταν στο δημαρχείο. «Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς με τις οικογένειές τους», κατήγγειλε. Παράλληλα, πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι αντέδρασαν με οργή στην είδηση του χαμού της οικογένειας και κάλεσαν τους Δυτικούς συμμάχους της χώρας να τους παράσχουν περισσότερη βοήθεια.



«Πόσες άλλες οικογένειες θα σκοτωθούν μέχρι να αποκτήσει η Ουκρανία όλα τα μέσα... για να καταστρέψει τη ρωσική πολεμική μηχανή;» δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.



Από την επίθεση αυτή στην Λβιβ, η οποία βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία, σκοτώθηκαν συνολικά επτά άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν.


Τα κίνητρα πίσω από το βομβαρδισμό στη Λβιβ

Ο βομβαρδισμός ερμηνεύεται ως κίνηση κλιμάκωσης αλλά και προσπάθειας εκφοβισμού ερμηνεύεται από την Ρωσία, η οποία επιχειρεί να αποκτήσει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά τις επιθετικές ενέργειες της Ουκρανίας στο Κουρσκ. 

Ο βομβαρδισμός της ουκρανικής πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε στόχους, πολιτικές εγκαταστάσεις, σχολεία, ιστορικά κτήρια, σχολεία και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, η Μόσχα με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ασκήσει περαιτέρω πίεση στο Κίεβο και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος βρίσκεται εν μέσω αλλαγών στο κυβερνητικό του σχήμα, τις μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου.

Μπορεί τα κέρδη της Ουκρανίας στο Κουρσκ, φυσικά, να μην είναι τέτοια που να αλλάζουν τον ρου του πολέμου καθώς ο ρωσικός στρατός εμφανίζει κέρδη στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο έχουν προσθέσει ένα νέο μέτωπο το οποίο οι Ρώσοι για πρώτη φορά είναι σε άμυνα, αναγκάζοντας τον στρατό να κάνει μετακινήσεις στρατιωτών και εξοπλισμού για να ανακοπεί η ουκρανική προέλαση.

Υπό πίεση βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Παραιτήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών του

Την ίδια στιγμή δε, είτε ο Ζελένσκι ετοιμαζόταν για κάτι τέτοιο, είτε όχι, βλέπει τον υπουργό Εξωτερικών του, Ντμίτρι Κουλέμπα να παραιτείται, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ που καλείται να συμπληρώσει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι δήλωσε σε ομιλία του το βράδυ της Τρίτης ότι θα γίνουν αλλαγές για την ενίσχυση της κυβέρνησης. Είπε χαρακτηριστικά: «Το φθινόπωρο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ουκρανία. Και οι κρατικοί μας θεσμοί πρέπει να δημιουργηθούν έτσι ώστε η Ουκρανία να επιτύχει όλα τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε ... Πρέπει να ενισχύσουμε ορισμένους τομείς στην κυβέρνηση και οι αποφάσεις για το προσωπικό έχουν προετοιμαστεί».

Με εκτενή ανάρτησή του στα social media, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ επιτίθεται στη Ρωσία για τον βομβαρδισμό της Λβιβ ενώ καλεί τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της, βοηθώντας την Ουκρανία με εξοπλισμούς και πυρομαχικά προκειμένου να μπορέσει να αντεπιτεθεί απέναντι στη Ρωσία.



Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ντιμίτρι Κουλέμπα, «για να δοθεί τέλος σε αυτή την τρομοκρατία, οι εταίροι της Ουκρανίας πρέπει να παραδώσουν αμέσως τα υποσχεθέντα συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά, καθώς και να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας και να μας επιτρέψουν να εξαπολύουμε πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς σε όλους τους νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία. Η αεράμυνα των εταίρων μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία. Η κατάρριψη κομματιών θανατηφόρου μετάλλου στον αέρα δεν συνιστά συμμετοχή μιας χώρας στον πόλεμο. Η απλή πράξη της διάσωσης ανθρώπινων ζωών δεν μπορεί να θεωρηθεί κλιμάκωση. Πρέπει επιτέλους να ληφθεί η απόφαση να επιτραπεί στις γειτονικές χώρες να χρησιμοποιούν συστήματα αεράμυνας».

Κλείνοντας δε την ανάρτησή του ξεκαθαρίζει πως «η Ρωσία καταλαβαίνει μόνο μια γλώσσα: τη γλώσσα της δύναμης. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε αποφασιστική δράση, να δείξουμε ηγετική ικανότητα και να είμαστε γενναίοι προκειμένου να δώσουμε ένα δίκαιο τέλος στον ρωσικό πόλεμο και την τρομοκρατία».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυροσβέστες, διευθυντές άλλοι με κοστούμια, άλλοι με σκουλαρίκια - Ποιοι ήταν οι 51 βιαστές της Ζιζέλ και τι υποστηρίζουν

Συγκλονίζει o πυροσβέστης που έχασε τη σύζυγο και το 6 μηνών βρέφος τους στο Μάτι: «Δεν λειτούργησε τίποτα»


Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και Kasselistas κατά Κασσελάκη για το όνομα του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr