Η Ρώμη έτοιμη να βάλει εισιτήριο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Φοντάνα ντι Τρέβι

Η Ρώμη έτοιμη να βάλει εισιτήριο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Φοντάνα ντι Τρέβι

Σκοπός του μέτρου η καταπολέμηση του υπερτουρισμού - Ο χρόνος παραμονής τους θα είναι περιορισμένος με τον δήμο της Ρώμης

Η Fendi πληρώνει 2,5 εκατ. για την αποκατάσταση της Fontana di Trevi
O δήμος της Ρώμης σχεδιάζει την επιβολή πληρωμής εισιτηρίου για τους ξένους τουρίστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση σ' ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία παγκοσμίως: την εμβληματική πλατεία με το περίφημο σιντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, o δήμος της ιταλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πληρωμής εισιτηρίου για την πρόσβαση στο μνημείο. Ένα μέτρο που βρίσκεται υπό μελέτη για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού που επηρεάζει την Αιώνια Πόλη .

Ο Alessandro Onorato, υπεύθυνος για τον τουρισμό στο δημαρχείο της Ρώμης, υποστήριξε ότι οι αρχές σχεδιάζουν επίσης να επιβάλουν όριο παραμονής στους ξένους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την εντυπωσιακή πλατεία στην οποία βρίσκεται το σιντριβάνι σε στιλ μπαρόκ.

«Θα ήμουν υπέρ της ιδέας της εξέτασης ενός νέου τύπου πρόσβασης, περιορισμένου χρόνου και με σταθερό αριθμό (επισκεπτών), με σύστημα κρατήσεων», δήλωσε ο Onorato στην ημερήσια ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Κλείσιμο
Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία ανά τον κόσμο. Κυρίως κατά τη διάρκεια του θέρους, ορδές τουριστών περιτριγυρίζουν το αριστούργημα του 18ου αιώνα.

Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι αν τηρήσετε μια πολύ συγκεκριμένη παράδοση χρησιμοποιώντας το δεξί σας χέρι να πετάξετε ένα νόμισμα πάνω από τον αριστερό σας ώμο, τότε θα επιστρέψετε στη Ρώμη κάποια στιγμή στη ζωή σας.

Η παράδοση αυτή συνεχίζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με τους επισκέπτες να κάνουν μια ευχή προτού πετάξουν ένα νόμισμα στο σιντριβάνι.

Τα χρήματα συλλέγονται δύο φορές την εβδομάδα και τα κέρματα πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως επισημαίνουν πινακίδες γύρω από το σιντριβάνι.

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο ιταλικός δήμος δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους της Ρώμης αλλά μόνο τους ξένους τουρίστες με το εισιτήριο να κοστίζει ένα ευρώ.

«Η ιδέα δεν είναι να βγάλουμε χρήματα αλλά να ελέγξουμε το πλήθος και, ειδικότερα, την είσοδο των τουριστών, εμποδίζοντάς τους να τρώνε παγωτό ή πίτσα στα σκαλιά της πλατείας, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Ο τουρισμός στη Ρώμη, που καταγράφει νούμερα ρεκόρ, πρέπει να γίνει βιώσιμος για την πόλη και το περιβάλλον», προσθέτει σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Ρώμης.

Όπως εξηγεί το γαλλικό δημοσίευμα, αφότου τα κέρματα που έχουν πέσει στο σιντριβάνι μαζευτούν με μακριές σκούπες, αναρροφώνται από λάστιχα και μεταφέρονται στο γραφείο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Caritas. Όπου απλώνονται σε ένα τεράστιο τραπέζι για στέγνωμα.

Στη συνέχεια, τα κέρματα δίνονται στην Caritas, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που διοικείται από την Καθολική Εκκλησία και η οποία χρησιμοποιεί τα χρήματα για την οικονομική ενίσχυση μιας τράπεζας τροφίμων, μιας κουζίνας συσσιτίου και προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας στη Ρώμη.

Το Reuters αναφέρει ότι το 2022 η Caritas συγκέντρωσε 1,4 εκατομμύρια ευρώ από το νερό ενώ το 2023 συγκεντρώθηκαν ακόμη περισσότερα.

Κάθε χρόνο, περίπου 21 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Ρώμη, με πολλούς να κάνουν μια στάση στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι που χτίστηκε τον 18ο αιώνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Σαδιστής ουρολόγος στη Νέα Υόρκη κακοποίησε πάνω από 300 άνδρες - Τα βασανιστήρια που έκανε με πρόσχημα τη «θεραπεία»

Συνεχίζει τον χαβά της η Τουρκία: Δεν θα εγκρίνουμε ποτέ την προβολή του Famagusta στο Netflix

Βαθαίνει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και Kasselistas κατά Κασσελάκη για το όνομα του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης