Μακελειό στην Τζόρτζια: Ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης - Προηγήθηκε τηλεφώνημα

Μακελειό στην Τζόρτζια: Ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης - Προηγήθηκε τηλεφώνημα

Το σχολείο Apalachee έλαβε ένα τηλεφώνημα το πρωί, που προειδοποιούσε ότι θα υπάρξουν πυροβολισμοί σε πέντε σχολεία και ότι αυτό θα είναι το πρώτο - Δύο μαθητές και δύο δάσκαλοι οι νεκροί

georgia-m2
Ο δράστης των πυροβολισμών με τους τέσσερις νεκρούς και τους 30 τραυματίες στο λύκειο Apalachee στην Τζόρτζια είναι ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου, σύμφωνα με τον  διευθυντή του Γραφείου Ερευνών της περιοχής, Κρις Χόσεϊ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο διευθυντής του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια Κρις Χόσεϊ δήλωσε επίσης, στην ενημέρωση λίγο μετά τις 23:30 (ώρα Ελλάδος), πως δύο μαθητές και δύο δάσκαλοι είναι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στο σχολείο.

AP24248733287230
000_36FJ98T
000_36FJ98F


Κλείσιμο
Επίσης, αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN πως το σχολείο δέχθηκε τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για το τι θα συμβεί, υποστηρίζοντας ότι «θα υπάρξουν πυροβολισμοί σε πέντε σχολεία και ότι το Apalachee θα ήταν το πρώτο».

Επιπλέον, η κομητεία Μπάροου ανακοίνωσε μίνι lockdown στα σχολεία της περιοχής τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο της εβδομάδας μετά τους πυροβολισμούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας «γίνονται ο κανόνας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι «θρηνεί» για τον θάνατο αρκετών ανθρώπων μετά τους πυροβολισμούς σε λύκειο στην Τζόρτζια.

Shooting at Apalachee High School in Winder, Georgia


«Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια χαρούμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γουίντερ της Τζόρτζια, μετατρέπεται σε μια φρικτή υπενθύμιση: η ένοπλη βία συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές των συμπολιτών μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καλώντας εκ νέου το Κογκρέσο να δράσει, κυρίως απαγορεύοντας τα τουφέκια.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ μίλησε για «ανείπωτη τραγωδία» μετά τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν σε λύκειο της Τζόρτζια.

«Είμαι συντετριμμένος για τις οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Casualties reported after Georgia school shooting; suspect in custody | full coverage


«Τέσσερις νεκροί. Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία με τραύματα. Ο ύποπτος κρατείται και είναι ζωντανός», δήλωσε στην πλατφόρμα Χ το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο που πλήττεται συχνά από περιστατικά με πυροβολισμούς στα σχολεία, μια μάστιγα που ευνοείται από την εξάπλωση των προσωπικών όπλων.

'An evil thing': Officials confirm casualties in Georgia school shooting


Τον Μάιο του 2022, 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί ήταν τα θύματα του φρικτού μακελειού στο σχολείο τους στο Ουβάλντε του Τέξας, το οποίο διέπραξε ένας 18χρονος χρησιμοποιώντας ένα τουφέκι που ήταν νόμιμα αγορασμένο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σταματά να καταγγέλλει την «επιδημία» της βίας των πυροβόλων όπλων και προτρέπει συχνά το Κογκρέσο να αναλάβει δράση.

Πλέον, ο αριθμός των θυμάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλος ή οι συνθήκες να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να προκαλούν τα περιστατικά αυτά με πυροβολισμούς το ενδιαφέρον των εθνικών μέσων ενημέρωσης.

Georgia school shooting update


Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ζήτησε την ανάληψη αποφασιστικής δράσης κατά της βίας που προκαλούν τα όπλα που μπορεί να κατέχει οποιοσδήποτε, λίγες ώρες μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς σε αμερικανικό λύκειο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτή την επιδημία της βίας από τα όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το υφιστάμεθα αυτό», δήλωσε η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ.

BREAKING: At least four people killed in Georgia high school shooting


Ο Λευκός Οίκος συλλέγει πληροφορίες για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε κάνοντας λόγο για «παράλογη τραγωδία». Επίσης, το FBI έστειλε πράκτορές του στο σχολείο για να βοηθήσουν τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, είπε μια εκπρόσωπός του, η Τζένα Σελίτο.

Η συγκλονιστική περιγραφή μαθητή

Το ABC News μετέδωσε τη μαρτυρία ενός μαθητή, του Σέρτζιο Καλντέρα, ο οποίος βρισκόταν στο εργαστήριο της χημείας όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο 17χρονος είπε ότι η καθηγήτρια άνοιξε την πόρτα και ένας άλλος καθηγητής έτρεξε να της πει να την κλείσει επειδή «υπάρχει ένας ένοπλος».

Ενώ μαθητές και καθηγητές κρύβονταν στην αίθουσα, κάποιος χτύπησε δυνατά την πόρτα και φώναξε πολλές φορές να την ανοίξουν. Όταν σταμάτησαν τα χτυπήματα ο Καλντέρα άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς και κραυγές. Αργότερα οι μαθητές εκκένωσαν την τάξη και κατέφυγαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Ο διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήγε ποτέ να πάρει καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού

Παύλος Γερακάρης: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Τζόναθαν Χάιντ / Ενα συγκλονιστικό βιβλίο: «Τα smartphones βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης