Βενεζουέλα: Συνελήφθη Αμερικανός πεζοναύτης από τις υπηρεσίες πληροφοριών

Βενεζουέλα: Συνελήφθη Αμερικανός πεζοναύτης από τις υπηρεσίες πληροφοριών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τη Βενεζουέλα, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα

pezonautes
Ένας Αμερικανός πεζοναύτης συνελήφθη στη Βενεζουέλα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας είναι τεταμένες, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, «ένας πεζοναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνελήφθη στη Βενεζουέλα από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής». Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τέσσερις μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε νωρίτερα ότι ένας Αμερικανός συνελήφθη στις 30 Αυγούστου στο Καράκας. Ένας από αυτούς είπε ότι ο πεζοναύτης συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας Πεζοναύτης τέθηκε υπό κράτηση στις 30 Αυγούστου 2024, ή γύρω σε αυτήν την ημερομηνία, από τις αρχές της Βενεζουέλας, ενώ βρισκόταν στη χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους», επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τη Βενεζουέλα, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται τη χώρα αυτή λόγω της εγκληματικότητας και των αυθαίρετων συλλήψεων. «Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αδικαιολόγητης σύλληψης των Αμερικανών πολιτών στη Βενεζουέλα» αναφέρεται στην ταξιδιωτική οδηγία, υπενθυμίζοντας ότι οι συλληφθέντες μπορεί να παραμείνουν στη φυλακή για πολλά χρόνια. «Η αμερικανική κυβέρνηση γενικά δεν ενημερώνεται για την κράτηση των πολιτών της στη Βενεζουέλα και δεν έχει πρόσβαση στους Αμερικανούς κρατούμενους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό στην Τζόρτζια: Ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης - Προηγήθηκε τηλεφώνημα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον γάμο, έφαγε με τη Μαράια σε ελληνική ταβέρνα - Δείτε φωτογραφίες

Ατζούν Ιλιτζαλί: Γαμπρός για τέταρτη φορά ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός - Παντρεύτηκε την 25χρονη σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης