Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι απορρίπτει συνολικά τα πάντα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι απορρίπτει συνολικά τα πάντα

Το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από τη συνοριακή ζώνη μεταξύ της νότιας Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου έως ότου υπάρξει εγγύηση ότι δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί ως σανίδα σωτηρίας για τη Χαμάς

netanyahu_arthro
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς ότι απέρριψε συνολικά όλα όσα προτάθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της διεθνούς μεσολάβησης προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Η Χαμάς απέρριψε τα πάντα και όταν προσπαθούμε να βρούμε [κοινό] έδαφος πάνω στο οποίο να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, αυτοί αρνούνται [και λένε] ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Λοιπόν, ελπίζω αυτό να αλλάξει γιατί θέλω οι όμηροι αυτοί να απελευθερωθούν", δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (4/9).

Ο Νετανιάχου υποβάθμισε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η επιμονή του να θέλει να διατηρήσει το Ισραήλ τον έλεγχο μιας ζώνης κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου εμποδίζει τις διαπραγματεύσεις να αποφέρουν καρπούς.

Το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από τη συνοριακή ζώνη μεταξύ της νότιας Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου έως ότου υπάρξει εγγύηση ότι (η συνοριακή ζώνη) δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί ως σανίδα σωτηρίας για τη Χαμάς, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
«Έως ότου συμβεί αυτό, εμείς είμαστε εκεί», είπε στη συνέντευξη Τύπου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό στην Τζόρτζια: Ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης - Προηγήθηκε τηλεφώνημα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον γάμο, έφαγε με τη Μαράια σε ελληνική ταβέρνα - Δείτε φωτογραφίες

Ατζούν Ιλιτζαλί: Γαμπρός για τέταρτη φορά ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός - Παντρεύτηκε την 25χρονη σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης