Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεν θα κάνει νέα πρόταση για κατάπαυσης του πυρός η Χαμάς

Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ την πρόταση Μπάιντεν

Η Χαμάς επανέλαβε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε νωρίς την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να καταρτιστεί και να υποβληθεί νέα πρόταση για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Κάλεσε μάλιστα να πιεστεί η ισραηλινή κυβέρνηση για να δεχτεί να τεθεί σε εφαρμογή πρόταση που είχε παρουσιαστεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μαΐου και η ίδια ανακοίνωσε πως αποδέχεται στις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να παρουσιάσει νέα πρόταση για να αρθεί το αδιέξοδο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

Όμως η Χαμάς επέμεινε στο κείμενο πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιδιώκει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες συμφωνίας επιμένοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν θα αποσυρθούν από τον λεγόμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, πάνω στα κλειστά σύνορα της νότιας Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

«Προειδοποιούμε εναντίον του να πέσει οποιοσδήποτε στην παγίδα και (να εξαπατηθεί από) τα τεχνάσματά του, καθώς χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για να παρατείνει την επίθεση εναντίον του λαού μας», κατήγγειλε η Χαμάς στην ανακοίνωσή της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό στην Τζόρτζια: Ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης - Προηγήθηκε τηλεφώνημα

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Η Ρεπουμπλικανή Λιζ Τσέινι θα ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις – «Κίνδυνος ο Τραμπ»

Ατζούν Ιλιτζαλί: Γαμπρός για τέταρτη φορά ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός - Παντρεύτηκε την 25χρονη σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr