ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει την σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι

Ο 70χρονος πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιακή χώρα χωρίς κανείς να περιμένει μια τέτοια εξέλιξη

Αδιανόητη εξέλιξη είχαν οι διακοπές του Γουίλιαμ Μπράιαν στη Φλόριντα καθώς όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιακή χώρα και κρίθηκε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, ο γιατρός που τον χειρούργησε αντί να του αφαιρέσει την σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι με αποτέλεσμα ο 70χρονος άνδραςνα πεθάνει.

Ο άτυχος 70χρονος με τη σύζυγό του


Σύμφωνα με την οικογένεια του Μπράιαν όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος με τη σύζυγό του έφτασαν στο νοσοκομείο Ascension Sacred Heart Emerald Coast.

Εκεί οι γιατροί, ο γενικός χειρουργός Τόμας Σανκόφσκι και ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Μπακάνι, διαπίστωσαν μια ανωμαλία στον σπλήνα του με αποτέλεσμα να του κάνουν εισαγωγή και τελικά να τον πείθουν ότι πρέπει να υποβληθεί σε σπληνεκτομή προκειμένου να αποφύγει περισσότερες επιπλοκές.

Κατά την δικηγορική εταιρεία που έχει αναλάβει την υπόθεση, όμως, ο Σανκόφσκι αντί να αφαιρέσει την σπλήνα, αφαίρεσε το συκώτι του 70χρονου με αποτέλεσμα «ακατάσχετη αιμορραγία που προκάλεσε τον θάνατο».

Στη μήνυση που υποβλήθηκε αναφέρεται ότι ο χειρουργός όταν αφαίρεσε το συκώτι φρόντισε να το «ονοματίσει» αμέσως σπλήνα, χαρακτηρισμός που διαψεύστηκε μετά τον θάνατο του 70χρονου.

Στα ίδια έγγραφα σημειώνεται ότι ο Σανκόφσκι είπε στη σύζυγο του Μπράιαν ότι «η σπλήνα ήταν τόσο αλλοιωμένη ώστε να είναι 4 φορές μεγαλύτερος από το κανονικό και είχε "μετακινηθεί" στην άλλη πλευρά του σώματος».

Ο γιατρός που έκανε την μοιραία επέμβαση


Ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων που ανέλαβε την υπόθεση υποστήριξε, επίσης, ότι ο Σανκόφσκι είχε κάνει παρόμοιο λάθος και το 2023 σε χειρουργική επέμβαση αφαιρώντας τότε το πάγκρεας ενός ασθενή αντί για τα επινεφρίδια.

«Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο χειρουργικό τραπέζι από τον Σανκόφσκι. Δεν θέλω να συμβεί το ίδιο με κάποιον άλλο λόγω της ανικανότητάς του» ανέφερε σε δήλωσή της η γυναίκα του 70χρονου.

Από την πλευρά του το νοσοκομείο στο οποίο έγινε η επέμβαση «εξαφάνισε» τον Σανκόφσκι από την ιστοσελίδα του αρκούμενο να ανακοινώσει ότι ερευνά το περιστατικό.

Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό στην Τζόρτζια: Ένας 14χρονος μαθητής του σχολείου ο δράστης - Προηγήθηκε τηλεφώνημα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον γάμο, έφαγε με τη Μαράια σε ελληνική ταβέρνα - Δείτε φωτογραφίες

Ατζούν Ιλιτζαλί: Γαμπρός για τέταρτη φορά ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός - Παντρεύτηκε την 25χρονη σύντροφό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr