Μόναχο: Νεκρός ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στο κέντρο της πόλης

Μόναχο: Νεκρός ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στο κέντρο της πόλης

Το περιστατικό συνέβη εξώ από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και κοντά στο προξενείο του Ισραήλ - Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972

Munich-mak
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα, ο οποίος έφερε μακρύκανο όπλο και πυροβόλησε προηγουμένως εναντίον τους, έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 09:00 (τοπική ώρα) ένας άνδρας με μακρύκανο όπλο έφθασε μπροστά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό και πυροβόλησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπροστά από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν σοβαρά τον δράστη, ο οποίος αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν.







Πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη.


Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρηση της αστυνομίας ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.




Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Munich-2
Munich-1


Το συμβάν σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ημερομηνία - τη μαύρη επέτειο της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Κατά τη διάρκεια του τραγικού γεγονότος, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες πήραν ομήρους έντεκα Ισραηλινούς αθλητές και τελικά τους δολοφόνησαν, σηματοδοτώντας μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

Ο Benedikt Franke, Διευθύνων Σύμβουλος της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (Siko), έγινε άθελά του μάρτυρας της σημερινής επίθεσης. Το γραφείο του είναι δίπλα στο ισραηλινό προξενείο, σύμφωνα με τη Bild. «Το γραφείο μας αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία. Οι υπάλληλοί μας είναι σε καθεστώς lockdown. Στις 9:10 ακριβώς (τοπική ώρα) ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Ακούστηκαν τουλάχιστον δώδεκα πυροβολισμοί. Δεν ξέρουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή».



Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες εφιαλτικές στιγμές των 4 καλεσμένων του Λιντς στο Bayesian - «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης