Πούτιν: Ιερό καθήκον να πετάξουμε τους Ουκρανούς έξω από το Κουρσκ

Πούτιν: Ιερό καθήκον να πετάξουμε τους Ουκρανούς έξω από το Κουρσκ

Βασική προτεραιότητα της Ρωσίας είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς, τόνισε

putin12
«Είναι ιερό καθήκον της Ρωσίας να πετάξει τους Ουκρανούς στρατιώτες έξω από το Κουρσκ» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.

«Η προστασία των ρωσικών παραμεθόριων περιοχών από επιθέσεις του ουκρανικού στρατού είναι ιερό καθήκον για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όταν μιλάμε για αυτά τα θέματα, πρώτα απ' όλα πρέπει να σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που, φυσικά, περνούν από σοβαρές δοκιμασίες και υποφέρουν από αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι ιερό καθήκον των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας να κάνει τα πάντα έτσι ώστε να πετάξει τον εχθρό έξω από αυτά τα εδάφη και να προστεύσει τους πολίτες. Και προφανώς ολόκληρη η χώρα πρέπει να κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίξε πως βασική προτεραιότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι η κατάληψη του Ντονμπάς.

«Με την επίθεση στο Κουρσκ και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας, η Ουκρανία ήθελε να αποσπάσει στρατιωτικές δυνάμεις από την επίθεση στο Ντονμπάς. Απέτυχε. Ο στόχος του εχθρού να μας προκαλέσει νευρικότητα και να μεταφέρουμε στρατεύματα από τη μια περιοχή στην άλλη και να σταματήσουμε την επίθεση μας σε βασικές κατευθύνσεις, όπως για την απελευθέρωση του Ντονμπάς που είναι πρωταρχικό μας στόχος. Τα κατάφεραν; Όχι ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να ωθεί τους Ουκρανούς έξω από τα σύνορα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες εφιαλτικές στιγμές των 4 καλεσμένων του Λιντς στο Bayesian - «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης