Γαλλία: Συγκλόνισε επί δύο ώρες στην κατάθεσή της η Ζιζέλ για τους βιασμούς - «Είμαι ένας σωρός ερειπίων»

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας» είπε αναφερόμενη σε όσα έζησε στα χέρια του άνδρα της και των 71 βιαστών της - «Είχα σεξουαλικές επαφές μόνο με δύο άντρες στη ζωή μου» αποκάλυψε

Στο δικαστήριο της Αβινιόν κατέθεσε για περίπου δύο ώρες η 72χρονη Ζιζέλ για την υπόθεση των πολλαπλών βιασμών ενόσω ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε», είπε ενώ υποστήριξε ότι η αστυνομία της έσωσε τη ζωή και αναφέρθηκε στη στιγμή που οι αστυνομικοί της έδειξαν για πρώτη φορά τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια.

«Μέσα μου είμαι ένας σωρός από ερείπια. Μπορεί να μη φαίνεται από την όψη μου αλλά από πίσω...», εξομολογήθηκε ενώπιων του δικαστηρίου.


Η 72χρονη περιέγραψε τη στιγμή που ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

«Έζησα ένα τσουνάμι στις 2 Νοεμβρίου. Ποια γυναίκα μπορεί να έχει περάσει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω γιατί. Γιατί μου άξιζε αυτό; Ποιος το αξίζει αυτό;», σχολίασε εμφανώς φορτισμένη.

Όπως είπε για τον σύζυγό της: «Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε ότι κινδύνευα».

«Όλα όσα έχτισα με τον κ. Πελικό (τον σύζυγό της) καταρρέουν. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», είπε στην κατάθεσή της.

Η Ζιζέλ Πελικό ανέφερε, επίσης, ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα βίντεο που τράβηξε ο σύζυγός της, ενώ αποκάλυψε ότι είχε σεξοαλικές επαφές μόνο με δύο άντρες στη ζωή της.

«Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging».

Το θύμα πρόσθεσε: «Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας. Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή». «Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».

Η Πελικό υποστήριξε επίσης ότι θέλησε να δημοσιοποιηθεί η μαρτυρία της, ώστε «καμία γυναίκα να μην υποβληθεί στη χημική υποταγή». Ο όρος «χημική υποταγή» είναι διεθνής και χρησιμοποείται για τα θύματα που ναρκώθηκαν και στη συνέχεια βιάστηκαν.

«Κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήθελα η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάνω για λογαριασμό όλων εκείνων των γυναικών που μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ ως θύματα».

Στη συνέχεια η 72χρονη κάλεσε τους κατηγορούμενες να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 51 κατηγορούμενους (72 είναι συνολικά οι βιαστές, οι υπόλοιποι δεν έχουν ταυτοποιηθεί), οι 35 αρνήθηκαν οποιαδήποτε πρόθεση βιασμού.

«Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούν τις πράξεις τους- οτιδήποτε άλλο είναι ανυπόφορο. Υπάρχει ήδη ένα αίσθημα αηδίας. Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, θα πρέπει να παραδεχτούν αυτό που έκαναν», υποστήριξε.

Τόσο ο σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κοίταζαν το πάτωμα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της 72χρονης.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι τελευταίες εφιαλτικές στιγμές των 4 καλεσμένων του Λιντς στο Bayesian - «Τους τέλειωσε το οξυγόνο στην καμπίνα»

Ο Πελικό βίασε ο ίδιος τη ναρκωμένη Ζιζέλ πάνω από 200 φορές πριν τους 72 αγνώστους

Αδιανόητο ιατρικό λάθος στις ΗΠΑ: Ασθενής πέθανε σε χειρουργείο επειδή ο γιατρός αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, του έβγαλε το συκώτι





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr