Ρωσία: Ο Πούτιν λέει πως η Μόσχα «υποστηρίζει» την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν λέει πως η Μόσχα «υποστηρίζει» την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

«Γελάει τόσο εκφραστικά που σημαίνει ότι όλα είναι μια χαρά μαζί της», είπε ο Πούτιν - Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία θέλει στην πραγματικότητα να κερδίσει ο Τραμπ επειδή είναι λιγότερο δεσμευμένος στην υποστήριξη της Ουκρανίας

putin_farmaka_xr
Η Ρωσία θέλει η Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επικαλούμενος, σε ένα περιπαικτικό, σύμφωνα με το Reuters, σχόλιο, το «μεταδοτικό» γέλιο της ως λόγο για να την προτιμήσει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πούτιν μιλούσε μία ημέρα μετά την απαγγελία κατηγοριών από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος δύο στελεχών ρωσικών μέσων ενημέρωσης για φερόμενο σχέδιο να επηρεάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου διοχετεύοντας φιλορωσική προπαγάνδα.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου είχε πει νωρίτερα φέτος, προτού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την αναμέτρηση --σε ένα άλλο σχόλιο που θεωρήθηκε ευρέως ότι δεν έπρεπε να ληφθεί με την κυριολεκτική σημασία του-- πως τον προτιμούσε από τον Τραμπ επειδή ο Μπάιντεν είναι ένας πιο προβλέψιμος «παλαιάς σχολής» πολιτικός.

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία θέλει στην πραγματικότητα να κερδίσει ο Τραμπ επειδή είναι λιγότερο δεσμευμένος στην υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε ερώτηση πώς βλέπει τις εκλογές τώρα, ο Πούτιν είπε σε ένα οικονομικό φόρουμ, που διεξάγεται στη ρωσική Άπω Ανατολή, πως είναι επιλογή του αμερικανικού λαού. Όμως πρόσθεσε στη συνέχεια ότι, όπως ο Μπάιντεν συνέστησε στους υποστηρικτές του να στηρίξουν τη Χάρις, «θα κάνουμε το ίδιο, θα την υποστηρίξουμε».

Ο Πούτιν και ο συντονιστής χαμογελούσαν αμφότεροι όταν έκανε το σχόλιο, το οποίο προκάλεσε χειροκροτήματα από το ακροατήριο. Αναπτύσσοντας την άποψή του για τη Χάρις, ο Πούτιν είπε: «Γελάει τόσο εκφραστικά και μεταδοτικά που σημαίνει ότι όλα είναι μια χαρά μαζί της», είπε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε πως ίσως αυτό να σημαίνει ότι θα αποφύγει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Σε αντίθεση, ο Πούτιν είπε πως ο Τραμπ, ως πρόεδρος, είχε επιβάλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από οποιονδήποτε άλλον ένοικο του Λευκού Οίκου πριν από αυτόν. «Τελικά, η επιλογή ανήκει στον αμερικανικό λαό, και θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή», κατέληξε ο ηγέτης του Κρεμλίνου.

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν πως η Ρωσία διεξήγαγε εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία του Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016 και επιδίωξε να υπονομεύσει εκείνη της Κλίντον. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κατ' επανάληψη ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές εκλογές, αν και ο εκλιπών Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν, που ίδρυσε τον μισθοφορικό όμιλο Wagner και κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ ότι διαχειριζόταν ρωσικές "φάρμες τρολ", είχε καυχηθεί το 2022: «Έχουμε επέμβει, επεμβαίνουμε και θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε».

Χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος σε βάρος δύο στελεχών του ρωσικού κρατικού δικτύου RT για ένα σχέδιο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, να προσλάβουν αμερικανική εταιρία για την παραγωγή διαδικτυακού περιεχομένου με στόχο να επηρεάσουν τις φετινές εκλογές. Σε αντίποινα η Μόσχα θα θέσει στο στόχαστρο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.


Ειδήσεις σήμερα:

Δίχασε η νέα παράσταση του Σεφερλή - Είναι ομοφοβικός, τον κατηγορούν οι μεν, να μην τον βλέπετε απαντούν οι δε

Μπλόκαραν οι αλλαγές Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς πάγωμα το θέμα του ονόματος, όλο το παρασκήνιο

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης