Αυστραλία: Η δραματική διάσωση δύο επιβατών ενός γιοτ που βυθιζόταν στα ανοιχτά του Σίδνεϊ - Δείτε βίντεο

Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν ένας 60χρονος και μια 48χρονη μέσα στον Ειρηνικό, με ανέμους ταχύτητας 70χλμ και κύματα 6 μέτρων

Δραματικές στιγμές έζησαν τη Δευτέρα δύο άτομα - ένας 60χρονος και μια 48χρονη - οι οποίοι «κόλλησαν» σε γιότ που ναυαγούσε στα ανοιχτά του Σίδνεϊ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για το σκάφος «Spirit of Mateship» ξεκίνησε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν εστάλη σήμα συναγερμού. Το σκάφος 19 μέτρων, το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλούς ιστιοπλοιϊκούς αγώνες του Σίδνεϊ, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ο έλεγχος του πηδαλίου είχε χαθεί και το σκάφος έπαιρνε νερό.



Η Διοίκηση Θαλάσσιας Περιοχής της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) και η Αυστραλιανή Δύναμη Άμυνας έλαβαν ειδοποίηση για τον συναγερμό από το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης. Το πλοίο «HMAS Canberra» της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης έφτασε στο σκάφος στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (προηγήθηκαν αποτυχημένες προσπάθειες και από αέρος), ενώ το σκάφος Nemesis της Αστυνομίας Νερού της NSW έφτασε δύο ώρες αργότερα.



Το σκάφος βρισκόταν 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Σίδνεϊ όταν οι Αρχές ξεκίνησαν για να διασώσουν το ζευγάρι, αλλά όταν προσέγγισαν, το σκάφος ήταν ήδη 160 ναυτικά μίλια μακριά. Η επιχείρηση ήταν αρκετά δύσκολη, με δεδομένο που έπνεαν άνεμοι με ταχύτητα 50-70 χλμ την ώρα, ενώ τα κύματα έφταναν τα 6 μέτρα. Τελικά, οι δύο επιβάτες διασώθηκαν περίπου στις 7:30 το πρωί και επέστρεψαν σώοι στο Σίδνεϊ και στις οικογένειές τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Δίχασε η νέα παράσταση του Σεφερλή - Είναι ομοφοβικός, τον κατηγορούν οι μεν, να μην τον βλέπετε απαντούν οι δε

Μπλόκαραν οι αλλαγές Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς πάγωμα το θέμα του ονόματος, όλο το παρασκήνιο

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr