Γκορμπατσόφ: Η influencer δισέγγονή του ξυπνάει τα πάθη στο Διαδίκτυο

Γκορμπατσόφ: Η influencer δισέγγονή του ξυπνάει τα πάθη στο Διαδίκτυο

Η Αλέξα Γκόρμπι μοιράστηκε μια φωτογραφία της με προπάππου της στο TikTok και τα σχόλια - άλλα θετικά και άλλα αρνητικά - έπεσαν «βροχή»

gorbi_eggoni
Είναι μελαχρινή, με αμυγδαλωτά μάτια και χαριτωμένο μουτράκι που ξέρει πώς να ποζάρει στο φακό και να γοητεύει τους ακολούθους της στο διαδίκτυο.

Η δισέγγονη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το επίθετό της για να αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των θαυμαστών της, όπως σχολιάζει σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα Le Figaro.

Η influencer Αλέξα Γκόρμπι μοιράστηκε μια φωτογραφία της με τον «πατέρα της «περεστρόικα», προκαλώντας διαμάχη στο Ίντερνετ.

gorbi_2
Κλείσιμο


Στο TikTok, η νεαρή Γκόρμπι εμφανίζεται σε χιουμοριστικά βίντεο που μοιράζεται την καθημερινότητά της με τους περίπου 15.000 ακολούθους της. Αλλά το πιο δημοφιλές βίντεο της, που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου, παραμένει αυτό όπου τη βλέπουμε: ένα μικρό κορίτσι, με τον προπάππου της, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της ΕΣΣΔ.

Ο Γκορμπατσόφ, εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα του, απεβίωσε τον Αύγουστο του 2022, σε ηλικία 91 ετών.

Συγκεντρώνοντας σχεδόν 800.000 «like» και 5,4 εκατομμύρια προβολές, η Αλέξα έχει ανεβάσει στο Ίντερνέτ δύο φωτογραφίες της, μία από τις οποίες την δείχνει παιδί, σε περίοδο διακοπών στο πλευρό του Γκόρμπι.

gorbi_3


«10 στα 10 στον προπάππου μου που βοήθησε να γκρεμιστεί το Τείχος του Βερολίνου, να τερματιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος και να διαλυθεί η ΕΣΣΔ», έγραψε στη λεζάντα της.

«Είχαμε πρώτα την εγγονή του Γκορμπατσόφ στο TikTok πριν από αυτό, είναι τρελό», γράφει ένας ακόλουθος επικρίνοντας τα σχόλια της δισέγγονής του στο Διαδίκτυο.

Ο προπάππους της έτσι κι αλλιώς, είναι μία εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία του 20ου αιώνα, γράφει το γαλλικό δημοσίευμα.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ως ο τελευταίος γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος συνέβαλε σε πολυάριθμες ανατροπές στη Ρωσία.

Ήταν υποκινητής της επανένωσης της Γερμανίας με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, οφείλουμε επίσης σε αυτόν το τέλος του σοβιετικού-αφγανικού πολέμου τη δεκαετία του 1980 και την εποχή της «περεστρόικα», ένα κύμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της Σοβιετικής Ένωσης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Αν για κάποιους ήταν αρχηγός κράτους με προοδευτικές ιδέες, πεπεισμένος για τη σημασία των πολιτικών δικαιωμάτων, για άλλους θεωρείται ως ο άνθρωπος στην αρχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης ως παρακράτος.

Γεγονός πάντως παραμένει ότι είναι από τους πιο σημαντικούς και δημοφιλείς ηγέτες της χώρας του. Κατά συνέπεια, στα κοινωνικά δίκτυα, τα σχόλια της δισέγγονής του απελευθέρωσαν τους ακολούθους της στο Διαδίκτυο γράφοντας ο καθένας την άποψή του για τον Γκόρμπι.

«Τι ήρωας, αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν, για εσάς και όλη την οικογένειά σας», «Ο Γκόρμπι έσωσε κυριολεκτικά τον κόσμο, είναι τόσο ωραίο να είσαι μια από τους απόγονούς του», «Θα θαυμάζω πάντα τον Γκορμπατσόφ για την ιστορική του επίδραση. Respect (Σεβασμός)», είναι κάποια από τα πιο θετικά σχόλια στο διαδίκτυο.

«Έκανε καλά πράγματα, αλλά απέτυχε ως ηγέτης», «Ας μην ξεχνάμε ότι έκρυψε πολλά πράγματα από τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης της ζημιάς από το Τσερνόμπιλ και άφησε τους ανθρώπους να δέχονται ραδιενέργεια μέσα στο σπίτι τους», είναι κάποια από τα πιο αρνητικά σχόλια των ακολούθων.

Ωστόσο, η Αλέξα Γκόρμπι γύρισε την πλάτη της στα επικριτικά σχόλια που έχουν ανέβει για τον προπάππου της. «Μου λείπεις», σχολιάζει σε δική της ανάρτηση.


Ειδήσεις σήμερα:

Δίχασε η νέα παράσταση του Σεφερλή - Είναι ομοφοβικός, τον κατηγορούν οι μεν, να μην τον βλέπετε απαντούν οι δε

Μπλόκαραν οι αλλαγές Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς πάγωμα το θέμα του ονόματος, όλο το παρασκήνιο

Η μεγάλη έκπληξη από τη Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης