Ουκρανία: Ο Αντρίι Σίμπιχα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών - Η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό του

Ουκρανία: Ο Αντρίι Σίμπιχα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών - Η Βουλή ενέκρινε τον διορισμό του

Ο Σίμπιχα, μέχρι πρότινος υφυπουργός Εξωτερικών, εργάστηκε επί χρόνια ως αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι - Από το 2016 ως το 2021 ήταν πρεσβευτής της χώρας στην Τουρκία

Sybiha
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του Αντρίι Σίμπιχα ως επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε αντικατάσταση του προκατόχου του Ντμίτρι Κουλέμπα, στο πλαίσιο μεγάλου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, όπως δήλωσαν βουλευτές.

Συνολικά 258 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του διορισμού του Σίμπιχα, που ήταν μέχρι σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερικών - για την έγκριση του διορισμού του απαιτούνταν τουλάχιστον 226 ψήφοι, όπως ανέφεραν διάφοροι βουλευτές στους λογαριασμούς τους στο Telegram.

Ο Σίμπιχα, μέχρι πρότινος υφυπουργός Εξωτερικών, είναι ένας διπλωμάτης καριέρας που εργάστηκε επί χρόνια ως αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική και τις στρατηγικές συνεργασίες.

Ο διορισμός του Σίμπιχα ως υφυπουργού Εξωτερικών τον Απρίλιο είχε θεωρηθεί προσπάθεια του Ουκρανού προέδρου να ελέγξει καλύτερα αυτό το υπουργείο κλειδί.

Λιγότερο γνωστός στο κοινό και λιγότερο προβεβλημένος από τα μέσα ενημέρωσης, ο 49χρονος Σίμπιχα θεωρείται σημαντικός παράγοντας της ουκρανικής διπλωματίας. Από το 2016 ως το 2021 ήταν πρεσβευτής της χώρας στην Τουρκία.

Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι δεν αναμένουν μεγάλες αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουκρανίας. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Ρωσία η προεδρία ήταν αυτή που συχνά αποφάσιζε για σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και όχι ο αρμόδιος υπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Μισέλ Μπαρνιέ - Για κλεμμένες εκλογές μιλά ο Μελανσόν

Η influencer δισέγγονη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ξυπνάει τα πάθη στο Διαδίκτυο


Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες, ούτε πρόταση μομφής ο Κασσελάκης, παρέπεμψε Πολάκη και «87» στο συνέδριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης