Ουγκάντα: Ποιος είναι ο δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου - Τσακώθηκαν για ένα οικόπεδο, την έλουσε με βενζίνη και την έκαψε

Ουγκάντα: Ποιος είναι ο δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου - Τσακώθηκαν για ένα οικόπεδο, την έλουσε με βενζίνη και την έκαψε

Το πρόσωπο του δράστη έρχεται στο φως καθώς ο ίδιος αναρρώνει από τα εγκαύματα που υπέστη κατά την φρικιαστική επίθεση

uganda-marathonodromos-mak1
Η αποκάλυψη του δράστη πίσω από τη φρικτή δολοφονία της Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα έχει σοκάρει την αθλητική κοινότητα του στίβου.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο πρώην φίλος της, Ντίκσον Ντιέμα, κατηγορείται ότι την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε στο σπίτι της στην Κένυα, προκαλώντας τον φρικτό θάνατό της. Το τραγικό αυτό περιστατικό, που συνέβη την Κυριακή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Ουγκάντα όσο και διεθνώς.

marathonodromos-filos-1
Η Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος με τον πρώην φίλο της Dickson Ndiema (δεξιά), ο οποίος φέρεται να την περιέλουσε με βενζίνη και να την πυρπόλησε

Κλείσιμο
Το πρόσωπο του δράστη έρχεται στο φως καθώς ο ίδιος αναρρώνει από τα εγκαύματα που υπέστη κατά την φρικιαστική επίθεση.

Οι αρχές της Κένυας βρήκαν στον τόπο του εγκλήματος ένα δοχείο βενζίνης, μια τσάντα και ένα καμένο τηλέφωνο. Ο πατέρας της αθλήτριας, Τζόζεφ Τσεπτέγκεϊ, δήλωσε ότι η κόρη του και ο πρώην σύντροφός της τσακώνονταν για μια υπόθεση που αφορούσε τη γη της στο Εντέμπες, λίγο πριν από τη φρικτή επίθεση.

Η οικογένεια και οι φίλοι της Τσεπτεγκέι βρίσκονται σε βαθύ πένθος, ενώ η κοινότητα της Ουγκάντας θρηνεί την απώλεια μιας από τις κορυφαίες αθλήτριές της.

Η Τσεπτεγκέι, που ήταν μόλις 33 ετών, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός της μετά την επίθεση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Μεταφέρθηκε άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Moi Teaching and Referral στο Eldoret της Κένυας, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να τη σταθεροποιήσουν. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ο διευθυντής του νοσοκομείου, Dr. Owen Menach, επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι η αθλήτρια δεν κατάφερε να επιβιώσει. «Δυστυχώς, την χάσαμε», δήλωσε συγκλονισμένος ο ιατρός, αφήνοντας σε θλίψη την οικογένεια και τους οικείους της αθλήτριας.

Μάρτυρας της φρικιαστικής αυτής επίθεσης ήταν μία από τις κόρες της Τσεπτεγκέι, η οποία περιέγραψε στην εφημερίδα The Standard της Κένυας ότι ο δράστης την κλώτσησε ενώ προσπαθούσε να σώσει τη μητέρα της. Η σκηνή αυτή υπογραμμίζει τη βία και τη σκληρότητα της πράξης που συγκλόνισε την κοινότητα.

Δείτε βίντεο, οι γονείς της αθλήτριας θρηνούν τον χαμό της:



Η είδηση του θανάτου της Τσεπτεγκέι προκάλεσε θλίψη στην Ουγκάντα, με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Ντόναλντ Ρουκάρε, να δηλώνει μέσω της πλατφόρμας Χ: «Μάθαμε για το θλιβερό θάνατο της Ολυμπιακής μας αθλήτριας Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι μετά από άγρια επίθεση από το φίλο της». Ο Ρουκάρε χαρακτήρισε την επίθεση άνανδρη και παράλογη, προσθέτοντας πως η κληρονομιά της σπουδαίας αθλήτριας θα συνεχίσει να ζει.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουγκάντας, ζητήθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου να αναλάβουν ταχεία δράση για να προσαγάγουν τον δράστη στη δικαιοσύνη.



Ο Πίτερ Όγκουανγκ, υφυπουργός Παιδείας και Αθλητισμού της Ουγκάντας, εξέφρασε επίσης τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο της αθλήτριας, επισημαίνοντας ότι οι αρχές της Κένυας διερευνούν τα αίτια του θανάτου και σύντομα θα υπάρξει λεπτομερής έκθεση. Ο Όγκουανγκ τόνισε τη σημαντική προσφορά της Τσεπτεγκέι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, όπου εκπροσώπησε με τιμή την Ουγκάντα.

Η επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι της Τσεπτεγκέι στη δυτική Κένυα, στην κομητεία Trans Nzoia, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα. Η αθλήτρια είχε πρόσφατα μετακομίσει εκεί για να βρίσκεται κοντά σε καλύτερες προπονητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο πρώην σύντροφός της αγόρασε βενζίνη, την περιέλουσε και την πυρπόλησε κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν την Κυριακή.

drastis-uganda-1
Ο δράστης της επίθεσης και πρώην φίλος της μαραθωνοδρόμου, Dickson Ndiema



Ειδήσεις σήμερα:

Δάνης Κατρανίδης: Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού - Φωτογραφίες και βίντεο

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ - Για κλεμμένες εκλογές μιλά ο Μελανσόν

Γκορμπατσόφ: Η influencer δισέγγονή του ξυπνάει τα πάθη στο Διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης