Γαλλία: Έβαλε τα κλάματα ο βιαστής σύζυγος της Ζιζέλ την ώρα της κατάθεσής της - Όλα όσα είπε για την φρίκη που βίωνε

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό - Υπεβλήθη σε εξετάσεις για HIV ενώ διαγνώστηκε με τέσσερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μετά την αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε - Τι είπε για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις του πρώην συζύγου της

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έγιναν σήμερα στην δίκη της δεκαετίας στην Γαλλία καθώς η 71χρονη Ζιζέλ Πελικό (Gisele Pelicot), περιέγραψε τη φρίκη που βίωσε επί δέκα χρόνια, όταν ο σύζυγός της την νάρκωνε, ώστε να τη βιάσουν πάνω από 70 άνδρες.

Την ίδια ώρα, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της, ο σύζυγος και κακοποιητής της ξέσπασε σε κλάματα εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Ο άνδρας της δεν έχει καταθέσει ακόμη και, αναμένεται με αγωνία και η δική του τοποθέτηση, αφού αυτός ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το κύκλωμα που είχε στήσει, «ψαρεύοντας» μέσω διαδικτύου δεκάδες άνδρες, φέρνοντάς τους στο σπίτι τους για να την βιάζουν ομαδικώς ενώ η ίδια βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση από τα υπνωτικά χάπια που της είχε δώσει.

Ο Dominique P που κατηγορείται για την υπόθεση
Η Ζιζέλ η οποία έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες ως σύμβολο των γυναικών απέναντι στην κακοποίηση και στον βιασμό στην Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη, συγκλόνισε επί δύο ώρες στην κατάθεσή της. Την πρώτη της φορά που μίλησε για την υπόθεση, ενώ υπενθυμίζεται πως αν και η ίδια είχε δικαίωμα να παραμείνει στην ανωνυμία, αποκάλυψε την ταυτότητά της προκειμένου να στείλει ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση.

Ο δικαστής Ρότζερ Αράτα τη ρώτησε εάν αντιμετώπισε προβλήματα μετά την κακοποίηση που υπέστη επί δέκα χρόνια. Η απάντηση της κατηγορούμενης ήταν συγκλονιστική, καθώς ανέφερε ότι είχε υποβληθεί σε εξέταση για τον ιό HIV και ότι διαγνώστηκε με τέσσερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από τη μονάδα ιατροδικαστικής του νοσοκομείου των Βερσαλλιών.

Σε επόμενη ερώτηση του δικαστή σχετικά με τις σεξουαλικές επιθυμίες του συζύγου της, η Γκιζέλ απάντησε ότι κάποτε είχαν επισκεφθεί ένα νυχτερινό κέντρο με μια άλλη παρέα, όπου υπήρχε χώρος για «σουίνγκερς». Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα και αποφάσισαν να παραμείνουν στον κεντρικό χώρο του νυχτερινού κέντρου.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε», είπε ενώ υποστήριξε ότι η αστυνομία της έσωσε τη ζωή και αναφέρθηκε στη στιγμή που οι αστυνομικοί της έδειξαν για πρώτη φορά τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια. «Μέσα μου είμαι ένας σωρός από ερείπια. Μπορεί να μη φαίνεται από την όψη μου αλλά από πίσω...», εξομολογήθηκε ενώπιων του δικαστηρίου.


Η 72χρονη περιέγραψε τη στιγμή που ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. «Έζησα ένα τσουνάμι στις 2 Νοεμβρίου. Ποια γυναίκα μπορεί να έχει περάσει κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω γιατί. Γιατί μου άξιζε αυτό; Ποιος το αξίζει αυτό;», σχολίασε εμφανώς φορτισμένη.

Όπως είπε για τον σύζυγό της: «Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε ότι κινδύνευα». «Όλα όσα έχτισα με τον κ. Πελικό (τον σύζυγό της) καταρρέουν. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», είπε στην κατάθεσή της.

Άλλος δικαστής τη ρώτησε αν είχε ποτέ συζητήσει με τον σύζυγό της το ενδεχόμενο να καταγράψουν τις ερωτικές τους συνευρέσεις σε βίντεο. Η απάντησή της ήταν ξεκάθαρη: «Ποτέ δεν συμφώνησα να με βιντεοσκοπεί ο κύριος Πελικό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Η μοναδική φορά που έγινε παρόμοια συζήτηση ήταν στο νυχτερινό κέντρο με τους σουίνγκερς. Κατάλαβα ότι ήθελε να το κάνει, αλλά για εμένα ήταν αδιανόητο».

Η Ζιζέλ Πελικό ανέφερε, επίσης, ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα βίντεο που τράβηξε ο σύζυγός της, ενώ αποκάλυψε ότι είχε σεξουαλικές επαφές μόνο με δύο άντρες στη ζωή της. «Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging».

Το θύμα πρόσθεσε: «Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας. Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή». «Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».



Η Πελικό υποστήριξε επίσης ότι θέλησε να δημοσιοποιηθεί η μαρτυρία της, ώστε «καμία γυναίκα να μην υποβληθεί στη χημική υποταγή». Ο όρος «χημική υποταγή» είναι διεθνής και χρησιμοποείται για τα θύματα που ναρκώθηκαν και στη συνέχεια βιάστηκαν. «Κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήθελα η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάνω για λογαριασμό όλων εκείνων των γυναικών που μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ ως θύματα». Στη συνέχεια η 72χρονη κάλεσε τους κατηγορούμενες να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 51 κατηγορούμενους (72 είναι συνολικά οι βιαστές, οι υπόλοιποι δεν έχουν ταυτοποιηθεί), οι 35 αρνήθηκαν οποιαδήποτε πρόθεση βιασμού. «Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούν τις πράξεις τους- οτιδήποτε άλλο είναι ανυπόφορο. Υπάρχει ήδη ένα αίσθημα αηδίας. Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, θα πρέπει να παραδεχτούν αυτό που έκαναν», υποστήριξε.

Το βιβλίο της κόρης τους

Οι λεπτομέρειες αυτής της φρικτής υπόθεσης προκαλούν ανατριχίλα, ωστόσο πολλές από αυτές έχουν ήδη αποκαλυφθεί από την κόρη του ζευγαριού, Καρολίν Νταριάν, σε ένα βιβλίο που έγραψε το 2022 με τίτλο «Και σταμάτησα να σε λέω πατέρα».

Στις 176 σελίδες του βιβλίου αυτού η Νταριάν (λογοτεχνικό ψευδώνυμο) περιγράφει τις φρικτές συνέπειες που είχε η κρυφή «εκστρατεία κακοποίησης» του πατέρα της στην ψυχική και σωματική υγεία της μητέρας της προτού αποκαλυφθούν τα αποτρόπαια εγκλήματά του τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κόρη της Ζιζέλ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας της έντυνε τη μητέρα της σαν «φθηνή ιερόδουλη» και απαγόρευε σε πολλούς από τους άνδρες που προσκαλούσε για να την κακοποιήσουν να φορούν προφυλακτικό, παρόλο που ένας από αυτούς είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV.

Σε μια άλλη ενότητα του βιβλίου, η Νταριάν περιγράφει πώς έμαθε ότι ο πατέρας της είχε ναρκώσει και την ίδια προκειμένου να τη φωτογραφίσει με τα εσώρουχά της σε εμβρυική στάση.

Η κόρη της Ζιζέλ βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως εξάλλου και τα αδέρφια της, ωστόσο την περασμένη Τρίτη η γυναίκα δεν άντεξε και έφυγε κλαίγοντας από το δικαστήριο όταν άκουσε περιγραφές για τη σαδιστική συμπεριφορά του πατέρα της.


Ειδήσεις σήμερα:

Δάνης Κατρανίδης: Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού - Φωτογραφίες και βίντεο

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Μισέλ Μπαρνιέ - Για κλεμμένες εκλογές μιλά ο Μελανσόν

Γκορμπατσόφ: Η influencer δισέγγονή του ξυπνάει τα πάθη στο Διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr