ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία πέτυχε πολλά με την επίθεση στο Κουρσκ, είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στρατιωτικούς στόχους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εντός της ρωσικής επικράτειας

Η Ουκρανία πέτυχε «πολλά» με την επίθεσή της στο Κουρσκ, αλλά είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη συνέχεια, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Όσλο.

«Μόνο οι Ουκρανοί μπορούν να κάνουν τις δύσκολες επιλογές που απαιτούνται, όπως το πού να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους και ποιος τύπος πολέμου είναι κατάλληλος σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην ανατολική Ουκρανία, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις προέβησαν σε μια τολμηρή εισβολή στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου στις 6 Αυγούστου εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη ξένη επίθεση κατά της Ρωσίας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, όπως και να πλήττει στρατιωτικούς στόχους με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εντός της ρωσικής επικράτειας.

«Χαίρομαι που τόσες πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία και όσες έχουν ακόμη περιορισμούς έχουν μετριάσει τους περιορισμούς ώστε η Ουκρανία να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλενμπεργκ δήλωσε νωρίτερα στη διάσκεψη ότι δεν βλέπει καμία άμεση στρατιωτική απειλή ενάντια στις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά είπε ότι υπάρχει ένας διαρκής κίνδυνος τρομοκρατίας, κυβερνοεπιθέσεων και δολιοφθορών.


Ειδήσεις σήμερα:

Δήμαρχος Τήλου: «Τι να κάνουμε, να πετάξουμε στη θάλασσα τα παιδιά;» λέει η Μαρία Καμμά για τη διάσωση 106 μεταναστών στο νησί

Πούτιν: Τι είναι ο ψυχολογικός πόλεμος που κάνει στην Ευρώπη - Οι αποκαλύψεις από τους φακέλους του FBI

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανακοίνωσε τα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί σε προβληματικές και άγονες περιοχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr