Ο Πάβελ Ντούροφ λύνει τη σιωπή του: Λάθος η σύλληψή μου, το Telegram δεν είναι παράδεισος της αναρχίας

Ο Πάβελ Ντούροφ λύνει τη σιωπή του: Λάθος η σύλληψή μου, το Telegram δεν είναι παράδεισος της αναρχίας

«Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινά μια νομική διαδικασία εναντίον της υπηρεσίας» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος

pavel_durov_shut
«Λάθος» χαρακτήρισε τη σύλληψή του από τις γαλλικές Αρχές ο Πάβελ Ντούροφ, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κράτησή του τον περασμένο μήνα.

Ο ιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία, δήλωσε ότι οι Αρχές θα έπρεπε να είχαν προσεγγίσει την εταιρεία του διατυπώνοντας τις καταγγελίες εις βάρος του αντί να τον συλλάβουν.

Σε εκτενή ανάρτηση που δημοσίευσε στο κανάλι του στην πλατφόρμα νωρίς την Παρασκευή, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι το app του είναι «παράδεισος αναρχίας». Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η έρευνα σχετικά με το Telegram τον εξέπληξε, καθώς οι γαλλικές αρχές είχαν πρόσβαση σε μια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών που είχε βοηθήσει ο ίδιος να δημιουργηθεί και μπορούσαν να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή με τον εκπρόσωπο του Telegram στην ΕΕ.

«Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινά μια νομική διαδικασία εναντίον της υπηρεσίας», τόνισε στην ανάρτησή του. «Το να χρησιμοποιεί κανείς νόμους από την προ smartphone εποχή για να κατηγορήσει έναν διευθύνων σύμβουλο για εγκλήματα που διαπράττονται από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση».

Κλείσιμο
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το Telegram δεν είναι τέλειο, αλλά απέρριχε τους ισχυρισμούς ορισμένων ΜΜΕ ότι πρόκειται για «παράδεισο αναρχίας». «Διαγράφουμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια κάθε μέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ντούροφ συνελήφθη στις 28 Αυγούστου στη Γαλλία. Έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησης ο δισεκατομμυριούχος αφέθηκε ελεύθερος από τις γαλλικές αρχές υπό αυστηρό δικαστικό έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνά τον Ντούροφ επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές στην έρευνά τους εις βάρος κάποιων χρηστών του Telegram και επειδή τον θεωρεί συνεργό, ως διαχειριστή της πλατφόρμας, σε κάποια εγκλήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μέσω αυτής.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης