Δολοφονία στην Ιταλία: Μαχαίρωσα πρώτα τον αδελφό μου, φώναξε «μπαμπά», του έκλεισα το στόμα και συνέχισα

Για «μοναδική αγριότητα απέναντι στα θύματα» μίλησε ο δικαστής

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή του 17χρονου Ρικάρντο για τον τρόπο με τον οποίο σκότωσε τον 12χρονο αδελφό του και τους γονείς του, σε μια οικογενειακή τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ιταλία.

Στην ομολογία του, πριν την προφυλάκισή του, ο 17χρονος άρχισε να περιγράφει:

«Αυτός που έπρεπε να σκοτώσω πρώτος ήταν ο αδελφός μου. Ήταν στο κρεβάτι, γυρισμένος από την αριστερή πλευρά προς το παράθυρο. Με την πρώτη μαχαιριά που του έριξα στο λαιμό, ξύπνησε και φώναξε "μπαμπά". Του έκλεισα το στόμα και του έδωσα κι άλλες μαχαιριές».

Όπως είπε, η επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στο δωμάτιο των γονιών του: «Εκείνοι άναψαν το φως, ήμουν μπροστά τους με το μαχαίρι στο χέρι, μου είπαν να μείνω ήρεμος. Μπήκαν στο δωμάτιο του αδερφού μου μαζί μου και τους επιτέθηκα».

Δεύτερη σκότωσε τη μητέρα του, ενώ τελευταίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές ο πατέρας του, τον οποίο μαχαίρωσε όταν εκείνος του γύρισε την πλάτη για να δει τι είχε συμβεί με το άλλο παιδί του.

Τον μαχαίρωσα στον λαιμό, γιατί πονούσε

Συνεχίζοντας την περιγραφή του με τρόπο που έδειχνε την απόλυτη ψυχρότητα για ό,τι είχε κάνει, ο 17χρονος είπε ότι επειδή ο πατέρας του «αγκομαχούσε» μετα τα χτυπήματα στην πλάτη, «τον μαχαίρωσα στον λαιμό γιατί πονούσε. Μαχαίρωσα επίσης ξανά τη μητέρα μου, γιατί δεν ήθελα να υποφέρει άλλο».

Αφού σκότωσε γονείς και αδελφό, ο 17χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι έκρυψε το μαχαίρι κάτω από το μαξιλάρι του και μολονότι η πρώτη του σκέψη ήταν να κατέβει στον κάτω όροφο του σπιτιού και να καλέσει σε βοήθεια, στη συνέχεια επέστρεψε στο δωμάτιο και έκλεισε τα μάτια σε όλους.

Όσον αφορά το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για τις συνολικά 68 μαχαιριές στα μέλη της οικογένειάς του, εξήγησε ότι το κρατούσε με ένα πανί που είχε κόψει από ένα μαύρου χρώματος κοντομάνικο μπλουζάκι, εξηγώντας ότι «έτσι θα το καθάριζα για να ρίξω στους άλλους την ευθύνη».

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι αν και αρχικά σκέφτηκε να κατηγορήσει τη μητέρα του, τελικά επέλεξε να «δείξει» τον πατέρα του, εκδοχή που δεν έπεισε σε καμία στιγμή τους αστυνομικούς, γιατί ο 17χρονος δολοφόνος δεν είχε κανένα σημάδι πάλης.

Σκέφτηκα να τους σκοτώσω μια ημέρα πριν, αλλά δεν είχα όρεξη

Ο Ρικάρντο φέρεται, ακόμα, να είπε στους αστυνομικούς ότι αρχικά ήθελε να σκοτώσει την οικογένειά του το πρηγούμενο του φονικού βράδυ «αλλά δεν είχα όρεξη. Το σκεφτόμουν όμως συνέχεια τις επόμενες ώρες, μέχρι που ξέσπασα».

Ο δικαστής, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ο Ρικάρντο, διέταξε την προφυλάκισή του κάνοντας λόγο για «μοναδική αγριότητα και οργή απέναντι στα θύματα» ενώ επέμεινε στην εκδοχή της προμελέτης από τον ανήλικο δολοφόνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι έχουν λαμβάνειν από το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ - Ο οδικός χάρτης των εισοδηματικών ενισχύσεων

Βίντεο: Το ατύχημα που είχε ο Καραλής στο Diamond League της Ζυρίχης - Τον πρόδωσε η βροχή

Πιερρακάκης: Αν οι γονείς δεν πληρώνουν τις ζημιές από τα παιδιά τους στα σχολεία, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr