Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού μετά τη συνάντησή του με τη Μελόνι

Τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη σημερινή συνέντευξη της ινφλουένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια 

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο υπέβαλε την «οριστική και αμετάκλητη» παραίτησή του στην πρωθυπουργό της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι.

Στη γραπτή επιστολή παραίτησής του την οποία απευθύνει στην πρωθυπουργό, ο Σαντζουλιάνο «την ευχαριστεί για το ότι τον υπερασπίστηκε» και προσθέτει ότι «παραιτείται μετά από σειρά ημερών γεμάτων πόνο, μίσος, εξαιτίας ενός μιντιακού συστήματος».

Λίγο πριν, ο Σαντζουλιάνο συνάντησε την Μελόνι στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, κάνοντας τη δεύτερη συνάντησή του με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μέσα σε τρεις ημέρες.

Η Μελόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη σημερινή συνέντευξη της ινφλουένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια στην εφημερίδα La Stampa, στην οποία υποστηρίζει ότι άκουγε τον υπουργό ενώ συνομιλούσε τηλεφωνικά με άλλα μέλη της κυβέρνησης και ότι ο Σανζτουλιάνο είναι εκβιάσιμος.

Παράλληλα, το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν από την σχέση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού με την επιχειρηματία από την Πομπηία προκύπτει οικονομική ζημία για τα δημόσια ταμεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: 36χρονη χορεύτρια χτύπησε το βρέφος της και την κατήγγειλε η νταντά - «Είμαι η βασίλισσα της νύχτας» φώναζε

Πόλεμος στην Ουκρανία - CNN: Βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να εκτελούνται μετά την παράδοσή τους στους Ρώσους

ΣΥΡΙΖΑ - Ο πόλεμος της μαντινάδας: «Zεις τη μεγάλη σου στροφή γύρω απ’ τον εαυτό σου» απαντά ο Μωραΐτης στον Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr